пʼятниця, 12 лютого 2016 08:52

На Вінниччині закриють 10 шкіл

На Вінниччині закриють 10 шкіл
фото: Тетяна САРАХАН

Вчора, 11 лютого на черговій сесії Вінницької обласної ради заявили про закриття сільських шкіл. Перший заступник обласного департаменту освіти та науки Олена Чорна повідомила депутатам, що планують закрити 10 навчальних закладів.

"Школи в процесі оптимізації. Ми, як і начальник районного відділу освіти не має права закривати школу у селі. Силою ніхто не збирається їх ліквідовувати. Це мають обговорити на громадських слуханнях у селі і скоріш депутати сільради. Слово за ними, - говорить Gazeta.ua Олена Чорна. – Ще 37 шкіл чекає реорганізація. Якщо не буде старших класів, то заклад матиме 1-2 ступінь. Або створимо навчально-виховний комплекс, коли на базі школи працюватиме дитсадок. Таких зараз в області більше 130".

Після об'єднання сільських громад сформують освітні округи. Створять базову школу, в якій будуть навчатися діти з сусідніх сіл.

"Ми ще визначаємось, які школи стануть базовими. Але важливо, що їхня матеріально-технічна база буде досить сильною. Вони отримають гарне фінансування з боку держави. Мова йде навіть про кілька мільйонів на одну школу. Це поки слова. Коли це все буде реалізовуватись, тоді можна говорить більш детально" - підкреслила Олена Чорна.

Дітей з сусідніх сіл збираються підвозити шкільними автобусами. Їх купуватимуть за гроші сільського та державного бюджетів.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині закриють 10 шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути