пʼятниця, 26 лютого 2016 07:10

У Севастополі провели літературні читання до дня народження Лесі Українки

У Севастополі провели літературні читання до дня народження Лесі Українки
Фото: krymr.com

У Севастополі 25 лютого відбулися літературні читання до дня народження української поетеси Лесі Українки.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, захід відбувся в Діловому і культурному центрі на площі Повсталих, організаторами виступили члени міського громадського об'єднання "Українське національно-культурне товариство Севастополя" за участю представників громадської організації "Асоціація національно-культурних товариств Севастополя".

Співорганізатор і ведуча читань Клавдія Трубнікова розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях української поетеси, при цьому акцент був зроблений на час перебування Лесі Українки в Севастополі і Криму.

Любов Пласкальна зачитала кілька дитячих, ліричних і філософських віршів поетеси, в тому числі "Contra spem spero", а також розповіла про драму-феєрію "Лісова пісня", яка, на думку окремих критиків, є вершиною творчості Лесі Українки.

Дискусія про "Лісовій пісні" розділила прихильників творчості поетеси на умовних ідеалістів і матеріалістів, які по-різному тлумачили відносини персонажів драми-феєрії.

Голова громадського об'єднання "Українське національно-культурне товариство Севастополя" Олег Леус і член об'єднання Ольга Клетчук прочитали присутніми кілька віршів Лесі Українки.

Між учасниками читань відбулася дискусія з приводу участі Лесі Українки в суспільно-політичному житті тодішньої Російської імперії та України. Також учасники літературних читань згадали, як в радянські часи вчителі української літератури в їх регіонах подавали творчість поетеси.

Також 25 лютого заступник голови громадського об'єднання "Українське національно-культурне товариство Севастополя" Михайло Галунко від імені правління цієї громадської організації поклав квіти до пам'ятника Лесі Українки в Балаклаві.

Представники громадської організації мають намір провести в березні Шевченківські читання.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі провели літературні читання до дня народження Лесі Українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути