середа, 16 вересня 2015 19:02

Подружжя з Дніпропетровська вирушило у навколосвітню подорож на власному авто
13

Фото: Ярослав Тимчишин

16 вересня подружня пара мандрівників з Дніпропетровська зробила останню зупинку перед виїздом до Європи у Львові. 42-річний Віталій Танцюра та 40-річна Маріанна Гавриленко вирушили в навколосвітню подорож власним автомобілем з рідного міста три дні тому. За рік планують об'їхати всю Європу, Південну та Північну Америку та Азію.

Хочуть розповісти про Україну всьому світу. Кажуть, що за кордоном взагалі немає українського інформаційного простору, отже люди споживають в більшості російські новини і роблять висновки не на користь України.

"Світовий інформаційний простір не зовсім правильно розуміє те, що тут відбувається. Весь російськомовний та україномовний світ закордоном дивиться Russia Today і "Россия 24". Бо нічого іншого немає", - вважає Маріанна.

Подорож пройде трьома етапами: європейським, американським та азійським. Європейський починається з Варшави, далі через Прибалтику, Скандинавію, Німеччину, Австрію, Балкани, Грецію, Італію, Францію та Іспанію доберуться в Португалію. Машину відправлять поромом до Аргентини, а самі тим часом повернуться до України і представлять результати мандрівки Європою. Після чого Маріанна та Віталій вилітають до Буенос-Айреса, забирають там машину і вирушають подорожувати Америкою. Останній етап експедиції - азійський, є найскладнішим.

"На сьогодні азійського маршруту не існує. Є три варіанти, і всі три мають недоліки. Є південний варіант: ми припливаємо в Таїланд і йдемо через Камбоджу, Індію, Афганістан, Пакістан і так далі. Тут є питання безпеки і візової політики. Також при в'їзді до цих країн треба заплатити заставу за транспортний засіб, а це коштує приблизно 10 тис. доларів, а в нас таких грошей нема. Інший маршрут - через Китай. Але в Китаї не визнають водійських посвідчень та реєстрації автомобілів. Також китайський уряд наполягає, щоб мандрівники брали з собою місцевого гіда. Північний маршрут пролягає через Росію. Але якщо ми в'їдемо туди зараз на нашій машині – це буде 20 років суворого режиму, а ми б цього не хотіли", - пояснює Віталій.

Родзинкою експедиції є ляльки-мотанки. Подружжя влаштовували майстер-класи з виготовлення ляльок у всіх українських містах, де зупинялися по дорозі з дому. Понад сотню ляльок вже зробили у Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Києві, Житомирі, Рівному та Львові. Всі ці ляльки хочуть дарувати під час своєї подорожі українцям, що живуть закордоном.
"Ляльки-мотанки – це давній український оберіг. Їх беруть з собою в подорожі, вони бережуть родинне вогнище. Це може також бути привітом з батьківщини. Для людей це важливо – тримати якийсь зв'язок з домом. А особливо, якщо це ляльки-мотанки, що зробили люди в Україні, в які вони вклали свою енергію та тепло, які не схожі одна на одну", - розповідає Маріанна.

Скільки витратять грошей на поїздку, ще не знають. У будь якому разі, найбільші витрати будуть на паливо. Спатимуть у наметі на даху авто, на їжу планують тратити не більше, ніж в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя з Дніпропетровська вирушило у навколосвітню подорож на власному авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути