четвер, 24 квітня 2014 06:58

"Спілка будівельників Донбасу" просить СБУ порушити справу проти Тимошенко за держзраду

"Спілка будівельників Донбасу" просить СБУ порушити справу проти Тимошенко за держзраду
Юлія Тимошенко. Фото: ukr.obozrevatel.com

Представники громадської організації "Спілка будівельників Донбасу" Олена Гаркуша та Наталія Кашкевич просять Службу безпеки України порушити кримінальну справу проти кандидата в президенти Юлію Тимошенко за державну зраду.

Як зазначила у своєму блозі на сайті "Новини Донбасу" Наталія Кашкевич, 22 квітня Тимошенко в черговий раз була у Донецьку і повідомила на прес-конференції, що домовилася підписати "протокол про взаєморозуміння" між загарбниками ОДА і партією "Батьківщина".

"Обіцяла децентралізацію (підвид федералізації), амністію, російську мову в підвищеному статусі, а насправді веденням переговорів зривала антитерористичну операцію і легалізувала сепаратистів, сама ж визнаючи, що це імітація сепаратизму і тероризм", - зазначила Кашкевич.

Вона нагадала, що в цей же день, коли Тимошенко проводила переговори з представниками т. зв. "Донецької народної республіки", був обстріляний над Слов'янськом літак ВПС України, знайдено знівечений труп депутата Горлівської міськради Рибака, у Слов'янську викрали начальника лінійного відділу міліції тощо.

"Але все це не заважає Тимошенко підписувати меморандуми та протоколи про взаєморозуміння з терористами", - підкреслила громадський діяч.

Таким чином, на її переконання, Тимошенко віддає в заручники терористам все населення Донецької області, "діючи в інтересах Росії абсолютно усвідомлено".

Кашкевич також зауважила, що донеччан звинувачують в Україні в тому, що вони не протидіють сепаратизму, що все виходить, як у Криму.

"А чи розуміють українці, що якщо донеччани візьмуть у руки зброю, вони стануть злочинцями, і їх розстріляє донецька міліція, не вагаючись? Тому що не чіпає міліція у нас "федералістів", а от донеччан "за Україну" розстріляє, не вагаючись. Чому у нас шахтарі не виходять? А чому наші беззбройні шахтарі повинні виходити проти озброєних людей, на боці яких ще й міліція і, як показують події, київська влада?" - поцікавилася активістка.

Як наслідок, "Спілка будівельників Донбасу" звернулася до голови СБУ Наливайченка з проханням внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про держзраду Тимошенко Ю. В.

Зараз ви читаєте новину «"Спілка будівельників Донбасу" просить СБУ порушити справу проти Тимошенко за держзраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути