вівторок, 19 серпня 2014 12:00

Сорочинський ярмарок цьогоріч незвично порожній

Сорочинський ярмарок цьогоріч незвично порожній
Фото: alta-tour.biz

Сьогодні об 11:00 у селі Великі Сорочинці на Полтавщині урочисто відкрили Національний сорочинський ярмарок. На церемонію відкриття приїхав губернатор області Віктор Бугайчук та нардепи від "Свободи" та "УДАРу" Юрій Бублик та Сергій Каплін. Натомість відмовилися їхати на Сорочинці представники обласної ради, які висловили протест щодо проведення ярмарку. 

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Дякуємо усім, хто не побоявся і приїхав у цей важкий час. Сьогодні, окрім відкриття ярмарку, ще й Спас, це свято багатства та врожаю. На власні очі зможете переконатися, якою багатою є полтавська земля. Я гарантую безпеку, ярмарок пройде без інцидентів", - заявив очільник області Віктор Бугайчук. 

У свою чергу нардеп "Свободівець" Юрій Бублик заявив, що Володимир Путін мріяв, аби ярмарок скасували. "Але проведенням ярмарку ми зруйнували усі його мрії. Розуміємо, що у країні йде війна, та люди все одно закохуються і одружуються. Згадайте, як у часи Другої світової солдати йшли в атаку, але у той же час і танцювали, і співали. і гуляли. Втім, перед вами я стою все одно у чорній вишиванці, бо після відкриття ярмарки їду на похорони солдата з Великої Багачки, який загинув у зоні АТО", - додав пан Бублик. 

У свою чергу народний депутат від "Удару" Сергій Каплін оголосив, що головна мета ярмарку зібрати гроші на потреби солдатів, які воюють на Донбасі. 

"Дуже вас прошу телефонуйте своїм друзям та рідним, просіть, аби вони сюди приїхали. Хоча би заради того, щоб кинути жменю допомоги у ті скриньки, які стоять по ярмарку. Купимо солдатам бронежилети та каски. Матимемо кошти лікувати їх", - сказав Сергій Каплін.

Напередодні урочистого відкриття у сільській раді Великих Сорочинців говорили про те, що на відкриття дійства може не приїхати жоден високопосадовець. Думали, що самі будуть відкривати ярмарок. 

Другого дня на Сорочинському ярмарку дуже мало людей, багато порожніх яток. Також великі підприємства, такі як Кременчуцький АвтоКраЗ і Крюківський вагонобудівельний завод, взагалі відмовилися брати участь на Сорочинському ярмарку.

Нагадаємо, Сорочинський ярмарок проходитиме з 18 по 24 серпня у Великих Сорочинцях Миргородського району на Полтавщині.

Зараз ви читаєте новину «Сорочинський ярмарок цьогоріч незвично порожній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути