пʼятниця, 05 грудня 2014 19:51

Сільські голови відмовляються виділяти землю для учасників АТО

Сільські голови відмовляються виділяти землю для учасників АТО

Для бійців, які воюють на Донбасі почали виділяти земельні ділянки. Але сільські голови неохоче погоджуються, а деякі взагалі відмовляються виділяти землю. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів керівник обласного управління Держкомзему Олексій Коник.

" Ми створили каталог вільних земель. Приїжджаємо в село оглянути їх. Дивимося, щоб поряд дорога була з твердим покриттям, газопровід, лінії електропередач, транспортне сполучення. Не всі голови сільрад відносяться адекватно і з розумінням. Кажуть, та земля їм теж пізніше знадобиться. Починають розказувати: "це я не дам, беріть за шість кілометрів від села. Десь в яру чи на болоті, хай туди йдуть. Голова села Ільківка Вінницького району вже тричі відмовила і не пояснила свого рішення. Один приїхав на внука оформляти землю, а учаснику АТО не дає землі. А я йому його землю не погоджу і на тому все" - зауважив Коник.

Вінниччина в трійці лідері по виділенню землі для учасників АТО. Уже 820 розробляють проект землеустрою. Землю виділяють на території 58 сільських рад. Військові найчастіше просять землю у Вінницькому районі та передмісті Вінниці в селах Бохоники, Вінницькі Хутори, Якушинці, Майдан, Сосонка, Лаврівка.

"Якщо землі не достатньо чи розібрали уже, то відмовляємо і пропонуємо там, де живе учасник АТО чи родичі загиблих. Приїхав хлопчина з села Ободівка Тростянецького району. Хоче землю у Бохониках біля Вінниці. Там вже недостатньо землі. Досі його заява на розгляді. Хоча усі їхні заяви розглядаємо позачергово у місячний термін" - пояснює Олексій Коник.

Аби вистачило землі для усіх, перевірили землі, які не використовуються. Їх надавали райдержадміністрації. Скасували уже 29 розпоряджень. Це 530 гектарів. Для учасників АТО виділяють по 10-25 соток землі. Для обробітку — два гектари.

"Щоб претендувати на земельні ділянки, учасники АТО або їх сім'ї мають написати заяву, надати ксерокопію паспорта, ідентифікаційного кода та копію довідки або наказу з військової частини, що він перебував в зоні АТО чи досі там" — додав головний землевпорядник області.

Коли учасники АТО стають власниками землі, мають право подарувати чи продати ділянку.

Зараз ви читаєте новину «Сільські голови відмовляються виділяти землю для учасників АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути