вівторок, 20 вересня 2016 10:18

СБУ затримала групу рекетирів
3

Фото: sbu.gov.ua

СБУ провела операцію із затримки злочинного угруповання, яке "вибивало" з громадян гроші. Затримання провели одночасно за кількома адресами на Вінниччині, повідомляє прес-група УСБУ Вінницької області.

"Бандити обманом та насиллям витягували з громадян гроші, створюючи вигадані борги на рівному місці. Вони вишукували серед місцевих жителів людей, які, наприклад, щойно повернулися з-за кордону із заробітків. Налагоджували з ними довірливі стосунки, а потім штучно створювали конфліктні ситуації, через які фактично "видурювали" зі щойно створених "боржників" усі зароблені гроші", – повідомили у спецслужбі.

Аби жертви не пручалися, їх залякували побиттям, катуваннями і розправою над членами сімей. Члени групи мали чіткий розподіл функцій, володіли вогнепальною та холодною зброєю, тісно контактували з представниками кримінального середовища з інших областей України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уряд загострить боротьбу з бандитизмом" - Гройсман

Рекетирів затримали під час одержання $3000 США у чергової жертви. Кайданки надягли на чотирьох зловмисників віком від 25 до 30 років. У них вилучили гранату РГД-5, холодну зброю, пристрої для відстрілу гумових куль. У затриманих забрали боргові розписки та документи невстановлених громадян, технічні паспорти неналежних їм автомобілів.

Нагадаємо, у Вінниці затримали водія, який на смерть збив військового поблизу села Широка Гребля Хмільницького району на Вінниччині. Трагедія сталася 14 серпня.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала групу рекетирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути