четвер, 08 жовтня 2015 09:04

"Руки геть від нашої землі" - люди на Вінниччині повернули вкрадені паї
2


Вінницький апеляційний суд прийняв рішення, яким повернув 2 тисячі гектарів розпайованої землі людям. Про це кореспондент Gazeta.ua дізнався від правозахисника Андрія Бондаренка.

"25 травня 2015 року Немирівськтй районний суд Вінницької області визнав за ПАТ "Жорнище" право постійного користування земельною ділянкою площею 3 тисячі гектарів. При цьому 2 тисячі гектарів цієї земельної ділянки є людськими паями. Те засідання відбувалось без відома селян. Земля фактично була вкрадена", - каже Бондаренко.

Люди вважають, що таке рішення стало можливим через родинні зв'язки голови правління товариства Володимира Білика та голови державної судової адміністрації Вінницької області Василя Білика.

"Після суду товариство могло продати корпоративні права іншому власнику. Тоді селяни вже не змогли б добитися ні своєї землі, ні орендної плати за неї. Коли дізнались про це, то подали апеляцію і сьогодні близько 50 осіб приїхали до суду, де розглядали їхнє питання. Свої вимоги написали на плакатах і організували мирну акцію протесту. Думаю завдяки цьому і було прийняте законне рішення."

Зараз ви читаєте новину «"Руки геть від нашої землі" - люди на Вінниччині повернули вкрадені паї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути