вівторок, 30 червня 2015 16:25

Промислову зону перетворять на відпочинкову

11-кілометрову промислову зону між вулицями Промислова, Липинського, Замарстинівська, Лінкольна планують зробити відпочинковою зоною. Тут можна буде гуляти з дітьми, собаками, фотографуватися, бігати, сидіти на лавочках, траві, читати. Проект належить випускниці Лісотехнічного університету Соломії Максим, яка закінчила заклад у 2013 році. План зони став її дипломною роботою та отримав визнання Львівської міської ради. Її викладачка із кафедри кафедри ландшафтної архітектури доцент Оксана Олейнюк розповіла про нього Gazeta.ua.

"Ця територія не буде ні парком, ні вулицею. Вона планується просто як громадський простір. Через важкі комунікації - тут проходить тепловий колектор - на цій території не можна ні будувати, ні копати. Однак при мінімальному втручанні вона може стати відпочинковою зоною. Адже тут збереглася недоторкана фауна - птахи, комахи, яких ми не бачимо у місті. А зараз люди не можуть там гуляти, бо немає освітлення і безпеки. Основний відпочинок - споглядання природи. Без автомобілів, без руху, без архітектури. А інженерні мережі будуть використані як елементи ландшафтного дизайну. Колектори будуть використання к малі архітектурні форми. До речі, вони мають плюс- узимку вони теплі і на них можна буде сидіти. Через них будуть переходи і сидіння зверху."

Автор: Леся МЕЖВА
 

Тут не будуть садити нових дерев, не будуть сіяти газонів. Трава залишиться такою як вона там є.

"Не буде і клумб. Ми хочемо відійти від цих стандартів. Навіть деякі чагарники залишимо, просто облагородимо їх. Поставимо дерев'яні переходи через перешкоди, лавочки, освітлення, прокладемо доріжки. Також там на території є дві водойми. Купатися у них не можна, однак почистити треба, і вони будуть чудово прикрашати цю територію для споглядання.
Нам головне прокласти маршрути і поставити візуальні вказівники."

Також на цій території люди займаються городництвом. Кафедра ландшафтної архітектури буде пропагувати агрокультуру у Львові і проведе там восени майстер-класи з місцевим населенням, як городництво може прикрашати місто.

Окрему територію відведуть під майданчик для вигулу собак.

Ініціатори зазначають, що ідея потребує мінімальних затрат. Найбільші витрати - лінія освітлення. Орієнтовно може вистачити мільйона гривень. Дерево на матеріали можна буде брати із ЛКП "Зелений Львів" - із того, яке іде під планову вирубку. Якщо його зрізати правильно, говорить Олейнюк, то може підійти для лавок, дерев'яних долівок, парканів.

У міськраді Львова вже готують проект рішення, за яке має проголосувати депутати. І вже тоді будуть виділяти гроші та говорити про терміни робіт.

Зараз ви читаєте новину «Промислову зону перетворять на відпочинкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути