четвер, 16 лютого 2017 12:20

"Привітний з друзями, на ворогів - з кулаками" – у Полтаві згадали загиблого бійця
3

В честь Антона Грицая товарищі запалили фаєр.
Фото: kolo.news
Ходою пам'яті пройшли від альтанки до меморіальної дошки загиблого бійця
У Антона Грицая лишились батьки і сестра

15-го лютого в Полтаві провели ходу пам'яті на честь загиблого бійця АТО Антона Грицая. Його не стало 3 роки тому. Загинув під час широкинської операції на Донеччині від осколку з гранатомета. Було поранене плече, задіта артерія.

Хода йшла від Білої альтанки до меморіальної дошки на його честь. Дорогою натовп скандував "Антон Грицай! Герої серед нас!" та "Герої не вмирають, вмирають вороги!". Підпалювали фанатські фаєри.

"Це людина, у якої постійно звідкись бралась енергія, надвелика у нього енергетика була. Її він і лишив там, у Широкиному. Це людина, яка захищала передусім свою сім'ю. Привітний з друзями, а на ворогів - з кулаками", - розповів Юліан Матвійчук, депутат Полтавської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяна Грицай спілкується з покійним сином

"На всі заходи, які я пам'ятаю, ми їздили з ним з першого курсу. Щороку 14 жовтня відвідували марш УПА в Києві, у Полтаві ходою вшановували жертв Голодомору. Коли почалась анексія Криму, ми зібрали на протести 5 тис. полтавців. Антон йшов попереду з прапором морського флоту України, тоді підтримка моряків була дуже важлива. Він завжди захищав Україну, горів цим. У майбутньому хотів підписати контракт з військовими силами, піти служити в СБУ", – згадав Вадим Ямщиков, депутат Полтавської міськради, товариш Грицая.

Біля меморіальної дошки Антона Грицая поклали квіти.

"Сьогодні мені передали рукавичку сина з фронту. Притискаю до себе і вірю, що він з нами", - сказала крізь сльози Тетяна Грицай, матір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прощаються із санінструктором, яка загинула під Авдіївкою

"Ми були натхненні, ми малювали банери з тризубцями, ми одягали жовто-блакитні футболки. І у пам'ять про Антона я хочу підпалити фаєр - вогонь нашої волі" – додав наприкінці Ямщиков.

Антона Грицая в Полтаві згадують щороку. Він був футбольним фанатом. Сотні городян збираються на пам'ятну ходу. В нього залишились батьки і сестра.

Зараз ви читаєте новину «"Привітний з друзями, на ворогів - з кулаками" – у Полтаві згадали загиблого бійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути