субота, 31 січня 2015 14:14

Полтавці пікетують біля міськради: вимагають визнати Росію агресором
22

Фото: Сергій ДЗЕХ

 Близько 300 полтавців з обіду пікетують міську раду. Вимагають, аби депутати сьогодні провели сесію та прийняли постанову про визнання самопроголошених ЛНР і ДНР терористичними організаціями, а Росію - країною-агресором. Напередодні 32 депутати провалили це голосування.

  "Люди, які вчора не проголосували за це рішення - зрадили полтавців і не мають права більше називатися депутатами. Це рішення прийняла Верховна Рада і я не розумію, чого якийсь мер не робить того самого. Ганьба. І сьогодні ми вимагаємо, аби депутати прийшли і переголосували. Будемо видзвонювати депутатів і гнати їх сюди. Витягнемо секретаря міськради Оксану Деркач сюди, а якщо ні - є норми закону, які дозволять це зробити і без них. Будемо тут до тих пір поки цього не відбудеться. А щодо Мамая, то будемо ініціювати дострокові вибори мера. Є у Полтаві багато молодих людей, які достойні керувати містом", - заявив зі сцени Сергій Каплін, нардеп від Блоку Петра Порошенка.

 Більшість людей тримали транспаранти: "Депутати - зрадники", "Геть агентів Кремля", "Полтава - місто патріотів".

  "Олександр Мамай (мер Полтави - Gazeta.ua) влаштовував раніше у місті так звані антифашистські мітинги. Не вірю, що він прийде сьогодні до людей. Знаю, що він їздив у Харків, а звідти до Росії недалеко. То може він вже і там", - звернувся до натовпу депутат міськради Олександр Артеменко.

 Періодично люди скандували: "Банду - геть!", "Сесію!". Після 30 хвилин виступів натовп почав проходити до сесійної зали. Там люди мають намір залишатися до тих пір, поки депутати міськради не приймуть постанову.

 Нагадаємо, учора на позачерговій сесії за постанову про визнання самопроголошених ЛНР і ДНР терористичними організаціями, а Росію - країною-агресором проголосувало 20 депутатів з 32. Для прийняття рішення необхідно було 26 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Полтавці пікетують біля міськради: вимагають визнати Росію агресором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути