понеділок, 26 січня 2015 16:17

Підтримати Надію Савченко прийшло чотири десятки вінничан
3

26 січня відбулася Всеукраїнська акція "Надю, моє серце з тобою". Захід організували волонтери та активісти на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яка у російській в'язниці голодує понад сорок діб. Вінничани зібралися опівдні на Площі Героїв небесної сотні. Чотири десятки людей, які прийшли, тримали у руках червоні паперові серця. Попереду всіх двоє активістів розгорнули плакат із написом "Свободу Надії Савченко". Одна жінка тримала в руках портрет льотчиці.

"Вимагаємо волю українській льотчиці, яка є політичним в'язнем. Хочемо, щоб весь світ побачив, що ми своїх не кидаємо, а навпаки, підтримуємо та вболіваємо. І що за всі злодіяння Путін і його команда буде нести відповідальність в Гаазькому трибуналі. Ми закликаємо сьогодні усіх вирізати паперові серця та приклеїти їх на вікна чи вхідні двері у домівках, на знак солідарності з незламною жінкою, яка пішла захищати Україну ", - закликала активістка Майдану Таїсія Гайда.

Активісти підходили до перехожих та пропонували їм наліпки у вигляді сердечка. Ніхто не відмовлявся, всі висловлювали щирі співчуття та підтримку українській льотчиці.
Менш ніж за годину люди, які прийшли на акцію, почали розходитися.

"Мало прийшло сьогодні людей, бо всі думають - моя хата скраю. А завтра така біда може прийти в їхні сім'ї, і ніхто не захоче допомогти. Я підтримую нашу героїню, і готова щодень виходити на акції заради неї", - сказала жінка з портретом Савченко.

Напередодні акції Савченко сама закликала громадськість підтримати її акціями у всьому світі. Про це вона написала у відкритому листі.

"Дорогі друзі, на Новий рік я отримала сотні листів від людей з усього світу. Від щирого серця вдячна вам за підтримку, за віру в мене, і Україну. Я знаю, що 26 січня 2015 року ви вийдете на Всесвітню акцію в мою підтримку. Побратими, я не знаю, чи зможу в повній мірі вам віддячити, але знайте, що з такою силою від вас, мені ніякий голод не страшний. Разом ми непереможні", - написала Надія.

Нагадаємо, 33-річна льотчиця Надія Савченко понад 10 років служила у Збройних силах України. Миротворцем пройшла війну у Іраку. На Сході України воювала добровольцем у батальйоні "Айдар". 17 червня біля містечка Щастя на Луганщині, коли забирала з поля бою поранених товаришів, була викрадена бойовиками ЛНР. Переговори української влади з терористами, які утримували Надію, зірвалися. 8 липня стало відомо, що вона перебуває у слідчому ізоляторі Воронежа. Українському офіцерові Савченко було пред'явлено офіційне обвинувачення за статтею "Пособництво у вчиненні вбивства двох та більше осіб".

Зараз ви читаєте новину «Підтримати Надію Савченко прийшло чотири десятки вінничан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути