неділя, 30 жовтня 2016 20:58

"Казали, що влаштовуємо сатанізм" – у художньому музеї відсвяткували Гелловін
8

Фото: Gazeta.ua

Близько 2 тис. черкащан відсвяткували Гелловін у Черкаському художньому музеї 29 жовтня. Відвідувачі побували на майстер-класах, послухали містичні історії, спускалися в моторошне підземелля та дивилися фільм жаху.

"Захід проходить вже втретє. Почали планувати його за два тижні. Маємо хорошу команду. Допомагають переселенці зі Сходу. Деякі казали, що хочемо крові та влаштовуємо в музеї сатанізм. Немов, Гелловін – це сатанинське неукраїнське свято. Ми гасили це мовчанням. І цього року поєднали нашу українську народну традицію – свято врожаю (відзначення завершення жнив і збору врожаю, уславлення праці, родючості землі та сімейного благополуччя. – Gazeta.ua) і західно-європейську традицію древніх кельтів – свято Самайн. Якщо йдемо до Європи – поєднуємо європейські цінності, наші українські цінності і беремо найкраще", – розповідає Ольга Гладун, директор Черкаського художнього музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаському музею подарували 20 картин із позитивною енергетикою

Розваги розпочалися о 18:00. Під час святкування влаштували дефіле костюмів, майстер-класи з декоративного розпису по кераміці, виготовлення керамічної іграшки, ляльки із кукурудзяного листя та прикрас для волосся. Охочі могли пограти в гру "Поттероманія". Мали вгадати персонажа з фільму.

Охочі також побували на екскурсії "Містична історія портретів", де дізналися невідомі факти з історії експонатів. У підвалі музею транслювали фільм "Вій" за твором Миколи Гоголя.

Відвідувачі фотографувалися із чаклунськими капелюхами, за столом із кексами з людськими очима, біля шафи із магічними зіллями та під капелюхом, що обирає учнів до школи магії

Наостанок була дискотека із діджеєм, яка завершилася о 23:00.

Зараз ви читаєте новину «"Казали, що влаштовуємо сатанізм" – у художньому музеї відсвяткували Гелловін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути