пʼятниця, 28 березня 2014 13:23

Одеському губернатору принесли відро грошей
5


Сьогодні в Одесі громадські організації "Молодіжна єдність" та "Народна альтернатива" організували під стінами обласної ради флеш-моб. Активісти принесли губернатору Володимиру Немировському відро з дрібними монетами номіналом від п'яти до п'ятдесяти копійок, рожеві окуляри та бінокль. До активістів приєдналося близько сотні городян. Вони тримали в руках плакати "Одессе- референдум" і "Украине- федерализацию".

"Нехай за ці копійки губернатор полагодить собі скло в дверях облдержадміністрації, яке за його словами, пошкодили наші активісти під час попередніх мітингів. Це своєрідна компенсація. Крім того, наша акція - це протест проти діючої влади, яка ігнорує одеситів. Немировський тільки зневажає та ображає городян. А активістів Куликового поля, які боряться за європейські цінності, свободу та права, називає жменькою проплачених людей", - сказав лідер "Молодіжної єдності", Артем Давидченко.

Рожеві окуляри та бінокль губернатору передали, щоб він краще бачив скільки насправді приходить одеситів на акції на Куликововму полі. Ні Немировський, ні його заступники до людей не вийшли. Зайти до адміністрації активістам не дали правоохооронці. Пропустили всередину тільки одного представника "Народної альтернативи"- Євгенія Аносіна.

"До нас ніхто не вийшов, вкотре проігнорувавши наші вимоги. Навіть коли я зайшов всередину - мені не дали пройти в кабінет губернатора. Подарунки та письмове звернення до влади від активістів я змушений був залишити на першому поверсі біля охорони", - розповів Аносін.

За годину протестувальники розійшлися. Кажуть, що готуються до нової акції. Мають намір нагадувати про себе щодня, поки влада їх не почує.

"Наступного разу ми зробимо символічний стовп сорому для наших чиновників. На ньому будуть фотографії тих політиків-перебіжчиків, які ніколи не відстоювали інтереси Одеси, а дбали виключно про свій політичний інтерес. Ті, хто в 90-х грівся біля Кучми, потім перейшов до Ющенка, після перефарбувався у кольори Януковича", - повідомив Артем Давидченко.

Нагадаємо, "Молодіжна єдність" та "Народна альтернатива" виступають за рефендум по всіх нагальних питаннях, одне з яких - статус російської мови. Хочуть децентралізації влади, підтримують федералізацію країни. Пропонують зробити посаду губернатора виборчою. Вимагають припинити репресії та звільнити всіх політичних в'язнів, які були заарештовані під час мітингів.

Зараз ви читаєте новину «Одеському губернатору принесли відро грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути