вівторок, 23 грудня 2014 18:37

Одеські порти можуть перейти у приватну власність

Регіональне відділення Фонду держмайна України планує передати частину площ Іллічівського та Одеського портів в оренду. Про це повідомив начальник регіонального відділення ФДМ Олесь Косьмін.

"В порту Одеси запропонована територія складає близько 22 тисяч квадратних кілометрів вартістю понад 20 мільйонів гривень. Ім'я майбутнього орендаря стане відоме через три місяці",- розповів він.

Керівництво Іллічівського порту ставиться до такої ініціативи досить неоднозначно, побоюючись, що з часом оренда може перерости у приватизацію. Негативним наслідком також вважають відсутність гарантій для трудового колективу. Варто зазначити, що експерти такі зміни не підтримують.

"Порти – це національне надбання, тому навіть не може бути мови про їх оренду. Такі дії, беззаперечно, відобразяться на безпеці країни, а також можуть усунути Одесу з ринку", - пояснив політолог Леонід Дусь. За його словами, інвесторів потрібно вибирати ретельно, детально аналізуючи представлені ними плани розвитку портів.

Зараз ви читаєте новину «Одеські порти можуть перейти у приватну власність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути