вівторок, 13 грудня 2016 17:13

Новорічна благодійність: волонтери збирають гроші для дітей у лікарнях
16

Фото: Оксана Прітченко

У черкаській "Майстерні веселих ельфів" за кілька годин роблять 7-10 іграшок ручної роботи. Потім продають їх в інтернеті. До новорічних свят майстри хочуть заробити гроші на подарунки для дітей із тубдиспансера, онкодиспансера, хворих на ВІЛ чи позбавлених батьківського піклування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед Новим роком сусіди разом варять рис

"Кожного року намагалися збирати гроші і купувати дітям подарунки. Проводили ярмарки, хтось в коробочку пожертви вкидав. Вже давно проводимо майстер-класи. Саме майстерню вирішили зробити з цього року. Вирішили, що можемо разом збиратися і заробляти кошти дітям, які знаходяться в тубдиспансері, онкодиспансері. Також тим, що позбавлені батьківського піклування чи хворі на ВІЛ", ‒ розповідає Альона Шандрак, співорганізатор "Майстерні веселих ельфів". Організація працює із початку листопада.

Автор: Оксана Прітченко
 

"На майстер-класах запитуємо, які подарунки хочуть отримати на свята. Даруємо саме те, що хочуть діти. Дуже дорогі речі не купуємо, але в кожного є якась маленька мрія ‒ нова сукня, черевики, книжки, іграшки. Більш дорогі подарунки можуть купувати наші благодійники", ‒ продовжує Альона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома програма "Різдвяного Арсеналу"

Майстрині збираються раз на тиждень. Шиють конячок, оленів, сов, домовичків, ангелів, котів. Коштують від 35 до 250 грн.

"Робимо все із натуральних тканин. М'які іграшки можна дарувати дитині. Якщо буде тягнути до рота, то не страшно. Робимо, щоб було гарно і приємно. Збираємося і нам завжди весело, робимо з позитивом. Хочемо, щоб "Майстерня" працювала постійно, а не тільки на свята".

Автор: Оксана Прітченко
 

Іграшки приходять шити як майстри, так і аматори, які ніколи не займалися хенд-мейдом.

"Хенд-мейд ‒ це душа. Не все міряється грошима. Проводимо безкоштовні майстер-класи для бійців АТО, дітей. Розумію, що потрібно брати участь в суспільному житті, займатися благодійністю, мати чітку громадянську позицію", ‒ говорить Олена Кондратенко. Займається хенд-мейдом 5 років. У Черкаси переїхала з Донецька. Відкрила магазин виробів ручної роботи.

Автор: Оксана Прітченко
 

"Раніше ніколи не шила іграшки. Мені запропонувала подруга спробувати. Вперше прийшла і зробила за пару годин півника. Колись хочу зшити героїв мультфільмів, аніме", ‒ розповідає Марія Вечеровська. Навчається на 2 курсі Черкаського медичного коледжу.

Замовлення майстри приймають на сторінці у Facebook або по телефону ‒ 093-604-80-55 . У Черкасах віддають в руки покупцю, в інші населені пункти ‒ відправляють поштою.

Зараз ви читаєте новину «Новорічна благодійність: волонтери збирають гроші для дітей у лікарнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі