четвер, 21 січня 2016 19:02

"Нас ніхто не хоче чути" - гірники пікетували Львівську ОДА через невиплату зарплат
5

Фото: Валерій Шмаков

Сьогодні, 21 січня близько 200 гірників ДП "Львіввугілля", через заборгованість по зарплаті в черговий раз вийшли пікетувати Львівську ОДА.

Пікетувальники скандували "Шахтарі це сила!," "Шахтарям зарплату!", "Демчишину Ганьба!," "Депутатів до народу!" та вимагали зустрічі з Головою Львівської ОДА Олегом Синюткою. Він за їхніми словами раніше обіцяв, що заборговані виплати за листопад та грудень представники вугільної галузі отримають до 20 січня.

"Сьогодні більшість шахт в Червонограді призупинили роботу. Перша зміна в Першій Великомостівській шахті на роботу не вийшла. Друга Червоноградська – так само. Шоста збирається на другу зміну. Третя та десята так само стоять. Біля ДП "Львіввугілля" зараз також проходить пікет", - кажуть гірники.

У свою чергу, заступник Голови ЛОДА Ростислав Замлинський який вийшов до протестувальників повідомив, що за його інформацією, усі шахти на Львівщині працюють. Також, за його словами, він має запевнення від Міністра палива та енергетики Володимира Демчишина, що до 20 січня мала бути погашена заборгованість по зарплаті за листопад та грудень.

"Кошти були скеровані через казначейство і сьогодні до кінця дня буде погашена заборгованість за листопад. За дії міністерства я відповідати не можу", - підкреслив Замлинський.

Водночас, в.о. голови незалежної профспілки шахти "Степова" Сергій Белінський назвав такі дії звичайною подачкою з боку влади та додав, що шахтарі налаштовані стояти до останнього поки не виплатять всю заборгованість.

"Як тільки ми в знак протесту перекриваємо дороги нам зразу кидають кістку - дають якусь подачку. Але ж ми не раби, а хочемо працювати для України і своїх сімей. За шо ми маєм годувати дітей?," - каже Сергій Белінський.

Окрім цього, гірники звернулись до народних депутатів, з вимогою переглянути держбюджет на 2016 рік, який, за їхніми словами повністю виключає підтримку шахтарів.

"У Львівському західному басейні є шахти, які потребують коштів на модернізацію та покриття собівартості вугілля. Бо якщо вони закриються, 10 тисяч чоловік залишаться без роботи. Ми маємо 36 депутатів від Львівщини у Верховній Раді, які повинні захищати наші права. А виходить, що шахтарі поставлені на коліна, нас ніхто не хоче чути, хочуть знищити наші шахти", - каже Сергій Белінський.

Зараз ви читаєте новину «"Нас ніхто не хоче чути" - гірники пікетували Львівську ОДА через невиплату зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути