пʼятниця, 06 березня 2015 22:57

На засіданнях по Царевич та Кицюку п'ять разів оголошували перерву

На засіданнях по Царевич та Кицюку п'ять разів оголошували перерву

У Вінницькому міському суді відбулися засідання по визначенню міри покарання для суддів Печерського районного суду Оксани Царевич та Віктора Кицюка.

"Нами подавалося клопотання до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ по визначенні підсудності розгляду самого клопотання про застосування запобіжного заходу відносно мене. До вирішення цього питання будь-які процесуальні дії не можуть вчинятись Вінницьким міським судом оскільки саме питання не вирішене Вищим спеціалізованим судом", - заявила Оксана Царевич судді Вінницького міського суду Юрію Ковбасі.

"Додатковою обставиною, яка дає підставу сумніватись у вашій необ'єктивності є постановлення вами 19 лютого 2015 року ухвали про проведення обшуку в Печерському районному суді відносно не лише мене, а й суддів, які не були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань, оскільки ви вийшли за межі досудового розслідування. Ці обставини дають підстави сумніватися у вашій об'єктивності та унеможливлює розгляд справи Вінницьким міським судом до визначення питання підсудності Вищим спеціалізованим судом. Щоб суд першої інстанції не перебирав на себе функції касаційної інстанції", - додала суддя.

Під час засідання пять разів оглошували перерви. Їх тривалість була різною від години до пів години. Судове засідання щодо Віктора Кицюка відбувалося з численними перервами з такими ж вимогами. Зокрема, перерви робили для прослуховування записів засідання за участю судді, який оголосив про відвід.

"Якщо цей суд не має права розглядати це питання, то його рішення є заздалегідь незаконним", — наголосив захисник Оксани Царевич Назар Кульчицький.

За законом судове рішення має бути прийняте протягом 72 годин. Тому завтра о 12 годині засідання буде продовжене. Царевич та Кицюк продовжують наполягати на отриманні рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ.

Нагадаємо, що судді Печерського районного суду підозрюються у зловживанні службовим становищем і неправомірних діях відносно учасників "Автомайдану".

Зараз ви читаєте новину «На засіданнях по Царевич та Кицюку п'ять разів оголошували перерву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути