середа, 01 квітня 2015 13:06

На Львівщині за українські та польські гроші ремонтуватимуть дороги

На Львівщині за українські та польські гроші ремонтуватимуть дороги

Міністерство інфраструктури України починає будівництво концесійних доріг. Розпорядження про оголошення тендеру на будівництво першої в Україні платної дороги Львів – Краковець погодив Кабінет Міністрів України.


У розпорядженні передбачено порядок визначення концесіонера, терміни надання концесії, фінансування робіт з будівництва дроги на умовах залучення коштів інвестора, джерела доходу концесіонера при подальшій експлуатації об'єкта, гарантії держави щодо покриття збитків концесіонера у перші роки експлуатації новозбудованої дороги.
Початок нової автомобільної дороги Львів – Краковець прийнято на існуючій автомобільній дорозі М-10 Львів-Краковець на відстані 1,3 км від Державного кордону (смт. Краковець). Кінець траси передбачено в обхід с. Малі Підліски з примиканням до автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп на км 518 (між селами М.Підліски і Запитів).

Окрім того, на Львівщині ремонтуватимуть дороги до пунктів пропуску. Уряд Польщі прийняв рішення про виділення Україні 100 мільйонів євро кредитних коштів. Половину цих грошей спрямують на будівництво автошляхів, які йдуть до міжнародних пунктів пропуску на кордоні з Республікою Польща. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду, що відбулось 31 березня.

За результатами зустрічі з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою, прем'єр-міністр підтримав пропозицію облдержадміністрації про виділення коштів у рамках міжурядової угоди між Україною та Польщею на капітальний ремонт під'їзних доріг до пунктів пропуску на території Львівщини. За ці кошти в області планується ремонт доріг до пунктів пропуску у Старосамбірському, Сокальському і Жовківському районах. Арсеній Яценюк також нагадав, що Кабмін виділив 1,7 мільярда гривень на ямковий ремонт українських доріг. Крім того, 700 мільйонів гривень отримають дороги в Західних областях України.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині за українські та польські гроші ремонтуватимуть дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути