понеділок, 23 листопада 2015 13:42

До підірваних електроопор біля Криму досі не пускають ремонтників

До підірваних електроопор біля Криму досі не пускають ремонтників

На кордоні з Кримом стоять танки, військові автомобілі, системи "Град". Військову техніку постійно підвозять. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів керівник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліцій Ілля Ківа.

"До електроопор кримські татари та деякі політичні організації не підпускають ремонтників, - каже Ківа. - Це політичне рішення. За стіл переговорів мають сісти учасники блокади та керівництво держави. Правоохоронці чергують на місці підриву в посиленому режимі. Є сильне відчуття початку нового ступеня агресії. Масового переходу людей з боку Криму до України не спостерігається."

Кримські татари охороняють пошкоджені електроопори. За словами лідерів, учасники акції переживають, щоб ніхто не розікрав пошкоджене майно.

Нагадаємо, в ніч на 22 листопада неподалік селища Чаплинка невідомі підірвали електроопори, по яких йде струм до півострова Крим.

"Вибухів було два протягом пів години. Патрульні не бачили хто та як підривав. Ці вибухи сильно відрізнялися від попередніх. Цього разу працював спеціаліст. Підривали тротилом, а раніше підривали мінометними мінами", - каже Ілля Ківа

Електропостачання в Херсонській області швидко відновили, перевели область на резервні лінії енергопостачання. Пошкодження енергетикам обійдеться у 2 мільйони гривень. Підривників досі шукають.

Зараз ви читаєте новину «До підірваних електроопор біля Криму досі не пускають ремонтників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути