пʼятниця, 24 липня 2015 19:48

Мурафський кар'єр намагалися захопити рекетом

Мурафський кар'єр намагалися захопити рекетом

Мурафський кар'єр у Шаргородському районі, на який вчора напали озброєні люди, має величезні перспективи завдяки видобутку вапняку. Саме тому вже півтора роки триває протистояння навколо кар'єру. Про це розповів колишній голова райдержадміністрації Микола Слободянюк кореспонденту Gazeta.ua.

"Зараз вирішується доля кар'єру. Якщо все піде по тому ж сценарію, як і решта кар'єрів, то місцевим нема на що сподіватися. Починаючи з 2010 року вони йшли шляхом ліквідації. Ще й все залежатиме від власника. Якщо прийде такий аби перепродати чи вивезти все, що тільки можна та заробити на тому гроші, то діла теж не буде, - говорить екс-голова Шаргородської РДА Микола Слободянюк. Місцеві люди зацікавлені в роботі. Тому їм все одно, хто керуватиме аби тільки мали роботу. Вирішальні слова за Міністерством агрополітики. Чув, що останній директор непоганий. Взявся до роботи. Заселився сам в селі, хату купив".

Вчора, 23 липня на Мурафський кар'єр напали 15 озброєних людей в масках на трьох іномарках без номерів. Стріляли з різних видів зброї. Не важке поранення в груди отримав заступник директора кар'єра В'ячеслав Левицький.

"Підприємство хочуть силою захопити. Це рейдерське захоплення. Підприємство хочуть розпиляти на металобрухт і зробити з нього рудник. Тут ще з зими тривожно, тому поставили блок-пост і охоронний підрозділ "Донбас-безпека"" — сказав Левицький.

Коли керівники кар'єру викликали міліцію, затримали двох людей. Вони з Кривого Рогу. Пояснили, що приїхали влаштовуватись на роботу.

"Діяльність держпідприємства ведеться незаконно, непрозоро та поза правовим полем. Не правильна робота в частині використання надр, оформлення трудових відносин та управління державним майном. По факту незаконного видобутку та розтрати корисних копалин відкрито кримінальне провадження, це все розслідує прокуратура області" – зазначила прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

В ОДА кажуть, в міністерстві Мінагрополітики нічого не роблять аби врегулювати ситуацію і стабілізувати роботу підприємства.

"Підприємство повністю підпорядковано Міністерству аграрної політики та продовольства України, проте відомство не вживає жодних заходів щодо врегулювання ситуації. Наші звернення вони ігнорують. З цим питанням звернемось до прем'єр-міністра", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Мурафський кар'єр ввійшов до списку підприємств, які хочуть приватизувати. Досі він знаходиться у відомстві Мінагрополітики.

Зараз ви читаєте новину «Мурафський кар'єр намагалися захопити рекетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути