четвер, 28 січня 2016 10:54

Матвійко Коваленко потребує допомоги на лікування раку четвертої стадії
5

У трирічного Матвія Коваленка із міста Помічна Добровеличківського району на Кіровоградщині виявили нейробластому забрюшинного простору четвертої стадії. Хлопчик три місяці перебуває в Національному інституті раку. Щодня на лікування й обстеження Матвійка потрібно в середньому по 3 тисячі гривень.

"В жовтні син підвернув ніжку. Почав кульгати. Рентген не показав перелому, а ніжка все одно боліла. Матвійко став блідуватий. Ми поїхали в Кіровоград, там обстеження показало низький гемоглобін. Кілька тижнів лікувалися в гематологічному відділенні. Були під наглядом дитячого онколога. Щодня робили аналізи, стежили, на якому рівні гемоглобін і тромбоцити. Зробили МРТ ноги, але знову нічого не показало. Згодом нас направили в Національний інститут раку. Комп'ютерна томографія показала метастази в спинному мозку, кістках і печінці. Ми були шоковані", - розповів Gazeta.ua батько 43-річний Микола Коваленко.

23 жовтня в інституті мати, 39-річна Наталія Олександрівна, помітила, що очі дитини не рухаються.

"Я зрозуміла, щось трапилося. Провела рукою в сина перед очима, він ще трохи бачив. На огляді у офтальмолога виявилося, що в Матвійка передавлені дальні очні нерви. До вечора син уже нічого не бачив. Ми вже пройшли п'ять курсів хіміотерапії. Лікарі кажуть, що хвороба піддається лікуванню. Метастази зникли в спинному мозку і в кістках. Син потроху почав бачити лівим оком. Ще треба буде пройти три курси. Опісля залишки метастаз видалять оперативним методом", - сказала Наталія Коваленко.

Матвій у батьків – пізня дитина. Вони ще мають 9-річну Дарину і 17-річну Тетяну.

"Ми дуже хотіли хлопчика. На останньому місяці дізналися, що наша мрія здійсниться. Радості не було меж. Ім'я йому дала старша дочка. Він у нас дуже спокійна дитина. Ніколи не думали, що може таке статися. Якось мені приснився сон: стою біля якогось приміщення, а над ним літають ворони, б'ються об стіни і падають замертво на землю. Я почитала в соннику – це до хвороби. А недавно тут в інституті роздивилася, що приміщення з іншої сторони таке саме, яке мені тоді наснилося. Лікарі дають надію, що все буде гаразд. Просимо в людей допомоги на лікування нашого Матвійка", - додала Наталія Олександрівна.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку 4149 4378 4104 3027 (Коваленко Микола Іванович),
тел. 097 88 40 606 або 095 16 12 908.

Зараз ви читаєте новину «Матвійко Коваленко потребує допомоги на лікування раку четвертої стадії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути