пʼятниця, 22 травня 2015 18:34

Матері загиблих солдатів погрожують нардепам сухим голодуванням
6

Фото: Анна Бова

Народний депутат Ольга Богомолець зустрілася у Вінниці із сім'ями загиблих учасників АТО, членами волонтерських та громадських організацій. Присутніх цікавили насамперед питання соціального та медичного забезпечення для членів родин загиблих. Вирішити їх обіцяла держава, натомість родини героїв залишаються без будь яких пільг. Частина з них навіть не мають підтверджувальних документів, що їхні рідні воювали. Найважче домогтися допомоги для родин загиблих добровольців. Зараз їхні рідні вимагають прийняття закону про соціальний захист загиблих, поранених та живих добровольців.

"Я мама загиблого айдарівця - Станіслава Менюка. Так, мій син пішов воювати сам і я його благословила. Після його загибелі я, інші матері добровольців, зверталися по допомогу і до Верховної Ради, і в міністерства, але нам відповідали, що наших дітей туди ніхто не посилав. Але вони пішли туди, як справжні українці. І якщо до закону про соціальний захист добровольців не буде роз'яснень та механізмів його виконання - 27 липня ми розпочинаємо сухе голодування під Верховною Радою. Діти депутатів зараз відпочивають за кордоном, бо в Україні дуже жарко. А ми маємо відстояти право своїх дітей. Які залишилися інвалідами, без рук, без ніг, ще нічого не нажили. Їх тільки навчили любити країну" , - сказала Людмила Менюк, голова правозахисної організації солдатських матерів "Мальва".

Ольга Богомолець повідомила, що дійсно, закон прийнятий та підписаний президентом, в дію вступає 22 червня. З приводу механізмів його застосування - то вже питання до уряду. Але пообіцяла, що питання триматиме на контролі та передасть побажання солдатських матерів колегам у Раді.

Зараз ви читаєте новину «Матері загиблих солдатів погрожують нардепам сухим голодуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути