субота, 07 грудня 2013 19:30

Львівський майдан збіднів до тисячі осіб
6

Фото: Фото: Вікторія Цимбаліста

На Євромайдані у Львові нині як ніколи малолюдно. Через хуртовину мітингувати вийшли пенсіонери і трохи студентів.

"Хто не прийде, той Азіров!", - закликає зі сцени ведучий Євромайдану. Люди притупцьовують, вигукують й собі у слід.

Зі сцени час від часу виступають гості Львова та активісти з сусідніх областей.

"Нині припаскудна погода, розуміємо, що народ вже сильно втомився, два тижні на майдані — не так просто вистояти. Тому сьогодні у нас такий трохи відпочинковий день. Але лише сьогодні. Завтра ми знову закликаємо до мільйонного мітингу. Здаватися зараз не можна. Трохи погрілися і продовжимо. Сьогодні зачитали умови представникам Партії регіонів. Якщо вони не виходитимуть і лав партії, обіцяємо їм бойкот. Регіонали мають у нас багато бізнесу. Будемо ігнорувати їхніми товарами і послугами", - каже журналісту Gazeta.ua одна із координаторів Євромайдану Уляна Мороз.

Найбільше людей топчеться біля штабу майдану. Сюди продовжують носити гроші, їжу і теплі речі.

"Їжі маємо вдосталь, тому просимо носити теплі речі, їх забагато не буває. Передаємо на Київ. Крім того, людям навіть ніхто не каже, але вони самі приносять гроші. Кидають від 20 до тисячі гривень", - говорить волонтер Євген.

"Біля обласної ради, де працює штаб з відправлення львів'ян на Київ, стоять три великі автобуси. В середині дівчата записують охочих чоловіків. Всім жінкам категорично відмовляють. При собі чоловіки старші 21 року повинні мати паспорт. Визначитись, на скільки часу їдуть і 100 гривень, щоб заплатити за автобус. Сюди час від часу також приходять власники авто, які пропонують взяти кількох людей в автомобіль безкоштовно. Автобуси відправляються о 18 та 20 годині.

"Автостопом приїхав з Рогатинського району, Івано-Франківської області. В нас в районному центрі люди на Київ не виїжджають, то я шукаю можливість. Доїхав до Львова безкоштовно. Хочу до Києва страшне. Всьо б там робив, що скажуть, бо більше не можу дивитись на то, що в державі творят. Але хотів записатися на автобус, а вони кажуть - плати 100 рублів. Грошей коло себе не маю, буду тут чекати, коли хтось безплатно візьме", - каже під штабом Михайло Сорокир.

Тим часом ДАІ Львова перешкодила виїхати кільком автобусам на Київ. У водіїв забирали на перевірку документи, а потім пояснювали, що автобус не належно обладнаний. В іншого водія наче б то не було шляхового листа.

"Ми їхали в тому першому автобусі. Коли даішник став примахуватись до документів. Всі пасажири вийшли і перекрили дорогу, машини не могли проїхати. Тому нас відпустили. А той другий автобус завернули. Люди у Львові шукали інший транспорт, чим можна доїхати в столицю. Вже і серед ДАІ починається тиск. Але то нічого не дасть, народ таким не зупинеш. Пішки підемо, але до Києва доберемося", - каже телефоном Андрій, один із відправлених на Євромайдан до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Львівський майдан збіднів до тисячі осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути