понеділок, 16 лютого 2015 18:30

Лідера Одеського автомайдану з-під варти звільнили під заставу
6

Фото: Анна Бова

16 лютого Приморський суд Одеси визначив запобіжний захід для одеського автомайданівця Євгенія Резвушкіна - утримання під вартою на 60 днів з можливістю звільнення під заставу. Чоловіка звинувачують у злісному хуліганстві. Хоча місцеві активісти переконані, так влада та силовики хочуть залякати їх.

"В суботу нашого товариша затримали за те, що він штовхнув у груди одного гебешника. Але це тільки привід. За ним криється систематичне цькування патріотів та бажання розхитати ситуацію в Одесі", - сказав друг Марк Гордієнко.

В суді прокурор наполягав на утриманні під вартою, бо обвинувачуваний буде переховуватися від органів слідства. А також незаконно здійснювати тиск на потерпілого, свідків та експертів. Проте суддя це клопотання не задовольнив.

Після закінчення засідання Гордієнко заплатив 50 тисяч застави. У судовій адміністрації понад годину очікували підтвердження про надходження коштів. За 5 хвилин до кінця робочого дня Євгена таки встигли звільнити з-під варти.

До того, від 10- ї години ранку активісти Євромайдану та Автомайданів із 16 областей пікетували обласну прокуратуру. Люди тримали у руках плакати: "Ківалов-Корупція-Сепаратизм", "Псевдопобиття - це спектакль Хотина". Підтримали активіста бійці батальйону "Айдар", вулицями міста їздили два броньовики. Охороняли громадський порядок кілька сотень міліціонерів.

"Резвушкіна закрили, бо він когось там штовхнув. Можливо, порушив закон. Зараз влада, закриваючи патріотів, чітко показує, що потрібно жити в правовому полі. Але чомусь тільки нам. Тільки тим, хто зараз не у владних кріслах і не біля корита. Для них як і раніше закони не писані і виконувати їх не обов'язково. Їм, як і раніше, можна красти, користуватись службовим становищем і зв'язками. Вони живуть у паралельному світі, де їм можна все", - сказала активістка вінницького автомайдану Таїсія Гайда, яка приїхала до Одеси підтримати Євгена.

Нагадаємо, Євгена Резвушкіна взяли під варту 15 лютого. Тиждень тому, 9 лютого, Євген разом із соратниками навідався в офіс одеської телекомпанії "Круг", котра в своєму ефірі критикувала активістів. Розпочалася бійка. Дісталося директорові телекомпанії - Ігорю Хотину. А також були порізані колеса автомобіля одного із журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Лідера Одеського автомайдану з-під варти звільнили під заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути