неділя, 06 грудня 2015 17:36

Легендарний хрест, який вцілів під час обстрілів в зоні АТО освятили у Львові
9

Фото: Ярослав Тимчишин

6 грудня у Львівському Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла освятили і виставили для пошанування березовий хрест, який вцілів після обстрілів в зоні АТО. Освячення відбулося після літургії, з нагоди четвертої річниці відкриття храму та Дня Збройних Сил України. Службу провів Митрополит Львівський УГКЦ владика Ігор Возняк.

У вересні 2014 року бойовики обстріляли ракетними установками с. Побєда, Новоайдарського району на Луганщині. Біля населеного пункту було розташоване наметове містечко українських військових, де звели польову каплицю з березовим хрестом. Внаслідок обстрілу було знищено весь табір разом з технікою, але сам хрест залишився неушкодженим.
На спільну молитву та освячення прийшли військовослужбовці, які в час тих жахливих обстрілів перебували у таборі.

Підполковник Валентин Матвіїв, що виводив з під обстрілу українське військове формування, згадує: "Це було пекло на землі. Горіла техніка, машини, майно. Шквал осколків та вибухові хвилі змітали все. Залишився цілим тільки цей хрест. Тоді, якимось чудом, наш батальйон не поніс жодних втрат особового складу. Це дійсно диво, Бог нас охороняв".

"Це є знак зростання в любові щоб творити ще більше добра, радості і миру. Адже, якщо Господь зберігає тобі життя, значить, він ще від тебе щось хоче", - каже єпископ-помічник Стрийської єпархії УГКЦ Богдан Манишин.

Хрест залишиться у Львівському Гарнізонному храмі щоб всі бажаючі мали можливість молитись перед цим своєрідним символом незламності духу українського народу та Божої опіки над ним.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний хрест, який вцілів під час обстрілів в зоні АТО освятили у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути