пʼятниця, 16 вересня 2016 09:28

"Косівський сценарій" найбільш реальний для Донбасу

"Косівський сценарій" найбільш реальний для Донбасу

Росіяни хочуть бути українцями і люто нас ненавидять за те, що не можуть бути нами, вважає директор громадської організації "Інститут Росії" Василь Лаптійчук. Про це він сказав у Львові на прес-конференції "Універсум проти пропаганди".
"Війна Росії з Україною буде до кінця – або ми здамося, або переможемо. Для Путіна підпорядкування України більш важливо, ніж життя всіх росіян разом з їхньою економікою. Маємо смертельного ворога, якому нікуди відступати. За існуючої динаміки на Сході й без завершення АТО або наступу РФ, найреальнішим залишається "косівський сценарій". І якщо Москва погодиться на введення миротворчих військ (на конкретних умовах), то це означатиме й повний контроль РФ над цією територією. Швидше за все до цього схиляється керівництво України", - каже Василь Лаптійчук.
Війни б не було, якби росіяни не претендували на нашу історію.
"Петро I і Катерина II написали нашу історію про походження Московщини з Києва і те, що ми братський народ. Насправді у нас крім воєн з 1169 року, відколи Андрій Боголюбський спалив Київ, спільного нічого немає. Керівництво Росії намагається далі творити міф, що вони нація з тисячолітньою історією. Вони не змогли в радянські часи усіх нас переплавити на "совєтского человека". Українці захотіли вступу до НАТО і ЄС і це навіть політично вигідно для Росії, але вони почали війну, аби зберегти свою історію", - запевняє він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Блискавичної перемоги не буде, але вона буде".
Василь Лаптійчук спрогнозував російсько-українську агресію ще 8 років тому.

Нагадаємо, що експерт попередив Європу про "русский мир" на танках.

Зараз ви читаєте новину «"Косівський сценарій" найбільш реальний для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути