пʼятниця, 01 травня 2015 21:51

Як львівські активісти "Правого сектору" блокували марш "Автономного опору"
24

Фото: Ярослав Тимчишин

Соціальний марш, що організовували 1 травня активісти організації "Автономний Опір" у Львові не відбувся. На заваді анонсованої раніше ходи стали учасники львівського Правого сектора. Міцні хлопці у військовій камуфльованій формі стали у декілька шеренг навпроти учасників ходи і заблокували їх. Представників двох організацій одразу розділили кордоном міліції, аби не допустити сутичок.

Марш "Автономного опору" мав на меті закликати українців відстоювати свої соціальні права та солідаризуватися. Хода планувалася 1 травня за маршрутом: пам'ятник Чорноволу на вул. Підвальній – вул. Підвальна – пл. Ринок – пр. Свободи – вул. Гнатюка – пл. Григоренка – вул. Листопадового Чину – пам'ятник Іванові Франку. Проте на місце події прийшли бійці ДУК "Правий сектор" та представники Правого сектору Львівщини і повідомили, що теж подали заявку на проведення маршу за ідентичним маршрутом.

Працівники міліції пояснили, що обидві акції є законні, тому вони не мають перешкоджати якійсь стороні комусь у їх проведенні.

Тарас Хаммер, командир 2-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор", заявив що разом з побратимами не допустить необільшовицького реваншу у місті Лева.

"Вони сповідують соціалістичні анархічні погляди, є фактаж, що це п'ята колона, рука Москви. Вони хочуть вчинити дебош та показати, що вони можуть вільно марширувати", – зазначив Хаммер.

Згодом представники "Автономного опору" підвезли до пам'ятника Чорноволу звукову апаратуру та закликали до соціальної справедливості і недопущення приватизації держпідприємств. Після виголошення вимог до влади "автономи" зібрали свої прапори та банери і розійшлися. Бійці "Правого сектору" визнали це своєю перемогою і теж покинули площу біля пам'ятника Чорноволу.

Зараз ви читаєте новину «Як львівські активісти "Правого сектору" блокували марш "Автономного опору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути