понеділок, 29 грудня 2014 21:21

Івано-франківський художник присвятив виставку померлим друзям і жертвам вбивці-стаматолога
5

Фото: надане організаторами вистави

До 4 січня у книгарні "Є" в Івано-Франківську художник Роман Шаблєвський, якого знають під псевдонімом Крейзі, презентує виставку "Ч28", присвячену загиблим цього року друзям. Один з них художник Парфьон помер від хвороби, Ігоря Струтинського та Антона Кучерака зарізав місцевий стоматолог Ігор Вуйців. Ще один товариш загинув в зоні АТО на Сході України.
"Спочатку планував влаштувати творчий вечір, присвячений Антону Кучераку. Крім моїх картин мав бути музичний супровід, друзі Антона хотіли читати вірші, йому присвячені. Планували все на 11 січня – у цей день Антону би виповнилося 28. Два тижні тому у кращий світ відійшов мій товариш Парфьон. Подумав, що цей рік забрав дуже багатьох моїх друзів. Вирішив усім їм присвятити виставку", - розповідає Роман Шаблєвський.
До експозиції потрапили 35 робіт автора. Там монохромна та барвиста графіка. Плакати, обгортки та пластик Крейзі використав замість полотна. У своїх роботах автор поєднує реальність та фантазії.
Оператор івано-франківського обласного телебачення "Галичина" Ігор Струтинський зник 7 вересня. Антон Кучерак – 4 жовтня. Тіла обох знайшли 12 листопада у центрі Івано-Франківська. У вбивстві підозрюють місцевого стоматолога Ігоря Вуйціва. Той каже, що приревнував хлопців до своєї коханки Юлії. Натомість слідство розглядає версію сектантського ритуалу.

Зараз ви читаєте новину «Івано-франківський художник присвятив виставку померлим друзям і жертвам вбивці-стаматолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути