середа, 09 березня 2016 18:37

Губарев визнав, що "руську весну" на Донбасі організували зовнішні сили

Губарев визнав, що "руську весну" на Донбасі організували зовнішні сили
Фото: lenta.ru

Один з лідерів бойовиків самопроголошеної ДНР Павло Губарев, який організовував перші мітинги так званої "руської весни" в березні 2014 року визнав, що антиукраїнське повстання в Донбасі було організовано зовнішніми силами.

Про це він заявиви в інтерв'ю сепаратистській газеті "Новоросія".

Губарев також заявив, що без допомоги організуючої сили ззовні неможливо буде повторити аналогічне повстання в інших містах південних областей України.

"Я можу сказати одне - як тут, так і там, не можна розраховувати на регіональні, муніципальні еліти. Ми проводили аналіз і зробили висновок, що не можна спиратися на еліти окупованої Новоросії, не вийде. Опора буде знову виставлена ​​за принципом: підтримка широких народних мас і залучення організуючої сили ззовні. Як у нас було: Безлер приїхав, потім Стрелков. Тому, думаю, що перш за все спиратися доведеться на ту ж вічову демократію, на думку широких народних мас, які повинні будуть вийти на вулицю. Необхідно буде привнести цим масам організуючу силу. Виходячи з того, що та організуюча сила сидить по тюрмах, то немає іншого виходу, ніж привнести цю структуру ззовні", - сказав лідер бойовиків.

У тому ж інтерв'ю Губарєв розкритикував польового командира Олександра Ходаковського, з яким ворогує в Ясинуватій. Губарєв звинуватив його в тому, що Ходаковський з самого початку намагався задушити "руську весну" і брав участь в арешті самого Губарєва 6 березня 2014 року.

Інтерв'ю Павла Губарева було опубліковано в номері від 3 березня. Газета "Новоросія" видається в захопленому бойовиками Донецьку.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Захарченко зробив Губарева "мером" Ясинуватої.

Зараз ви читаєте новину «Губарев визнав, що "руську весну" на Донбасі організували зовнішні сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути