середа, 08 червня 2016 10:44

Грибовицьке сміттєзвалище гаситимуть з літака
5

Сміттєзвалище в селі Великі Грибовичі Жовківського району на Львівщині, знову розгорілося. Загасити його водою немає змоги. Може бути новий зсув. Рятувальники чекають авіацію.

"Сміття і не переставало фактично горіти з того часу, відколи загинули пожежники. Воно самозаймалося, горіло. Вчора пішов сильний дим. Рятувальники приїхали, намагалися гасити. Але там є величезна загроза нового зсуву. Тріщина, яка утворилася на вершині сміттєзвалища, сягає вшир до 2 метрів. Брила може в будь-яку мить відламатися, будуть нові жертви", - розповідає місцева мешканка Любов Карпа.

Зараз на звалищі палає 700 кв. м відходів. Рятувальники чергують на місці. Попросили допомоги в авіації.

"Загоряння займає орієнтовно 700 кв.м. площі звалища. На 10:00 8 червня заплановано позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС", - говорять в ДСНС Львівської області.

Літаком з неба пожежу гаситимуть спеціальною сумішшю.

"З учорашнього дня у Львові та його околицях чути їдкий дим спалених відходів. Сміття в Грибовичах постійно тліє. Якщо є справді загроза для життя рятувальників, невже важко на такий об'єкт було раніше літак замовити. Проблему б вирішили", - каже львів'янка Людмила Антонюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відреагував на звернення Садового

Нагадаємо, пожежа на Грибовецькому сміттєзвалищі виникла 28 травня. Наступного дня вогонь вдалось загасити. Але в цей момент на полігоні стався зсув. Під завалами опинилися троє рятувальників та еколог. Останнього досі не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Грибовицьке сміттєзвалище гаситимуть з літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути