пʼятниця, 17 лютого 2017 17:15

Для книги про Майдан опитали 140 людей

Для книги про Майдан опитали 140 людей
Нова книга про Майдан"45 історій Революції гідності." Фото: Український інститут національної пам'яті

17 лютого в Полтаві презентували книгу "Майдан: усна історія". В її основу увійшли 45 реальних розповідей людей, які брали участь у Революції гідності. Всього опитали 140 людей.

Про це передає кореспондент Gazeta.ua.

"Ми знаємо, що багато офіційних документів часів Революції гідності знищили. Тому велике значення має те, що говорять очевидці тих подій. Розповідали про різні речі - побут Майдану, з ким спілкувалися, як проводили час, про сутички з правоохоронцями, атмосферу", – сказала Тетяна Привалко, історик Українського інституту національної пам'яті.

Серед свідків - представники усіх регіонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти протестувальників у Парижі застосували сльозогінний газ

"У Вільнюсі ми організували трансляцію з України, коли Янукович мав говорити про підписання договору з Євросоюзом. Я коментувала те, що бачила на екрані. І от з'являється Янукович. Ми всі завмираємо, а він каже, що Україна нічого не підписує, мовляв, беремо паузу. Люди, що були поруч, вибухнули: "Брехуни! Ви обіцяли!", - розповіла Наталія Соколенко, журналістка.

"1 грудня почалася реальна революція. Коли полетіли перші "коктейлі", каміння, коли народ показав свої зуби. Пам'ятаю, стоїмо на Банковій, поряд - молоденька дівчинка. Вона плаче і кричить: "Припиніть. Що ви робите? Це ж мирний мітинг!" Намагається всіх зупинити. Але більшість людей на Банковій на той момент були радикально налаштовані. Був розпач. Від того, що нас взагалі ніхто не чує", - згадує Андрій Єрмоленко, художник.

"Я раніше не вірив у свою країну, не вірив у свій народ. А коли прийшов на Майдан і побачив цих людей - дуже їх полюбив", - розповів для книги Андрій Цимбал, студент.

"Майдан: усна історія" перебуває у вільному доступі на сайті Інституту національної пам'яті.

Зараз ви читаєте новину «Для книги про Майдан опитали 140 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути