понеділок, 23 травня 2016 11:26

Дипломат погорів на контрабанді 60 тисяч пачок цигарок

Представник українського посольства в одній з країн намагався вивезти з України майже 60 тис. пачок цигарок. Його мікроавтобус VW TRANSPORTER у суботу затримали на контрольно-пропускному пункті "Лужанка" на Закарпатті.

Про це повідомляють у Державній фіксальній службі.

Автор: ДФС у Закарпатській обл
  Все авто було завантажене цигарками
Все авто було завантажене цигарками

Контрабандний товар переправлявся як дипломатичний вантаж. Представник МЗС заїхав у "зелений коридор" і показав дипломатичний паспорт.

Автор: ДФС у Закарпатській обл
  Контрабанда була захована і під обшивкою авто так і лежала ящиками
Контрабанда була захована і під обшивкою авто так і лежала ящиками

"До митного контролю громадянин надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який, відповідно до конвенції, не підлягає контролю. Однак на посту авто пропустити відмовилися, бо працівники КПП не змогли провести бодай візуальний огляд авто, оскільки скло в ньому було повністю затоноване. Тому водію запропонували провести огляд авто. Але дипломат спершу заявив, що в транспортному засобі - дипломатичний вантаж і без дозволу та присутності представника МЗС він відмовляється надавати доступ, а потім спробував покинути КПП. Прикордонники уточнюють, що водій вочевидь намагався втекти. Його повернули спільними зусиллями прикордонників, митників та СБУ. Коли взялися за поглиблений огляд і відкрили задні двері мікроавтобуса, то виявили, що авто вщент забите цигарками з українськими акцизами", - розповіли у ДФС Закарпатської області.

Автор: ДФС у Закарпатській обл
  Вартісь вилученого - майже 900 тис грн
Вартісь вилученого - майже 900 тис грн

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Ужгорода сталася перестрілка за участі депутатів

В авто знайшли 56 890 пачок цигарок українського виробництва з акцизними марками. Зокрема, 25 090 пачок LD RED, 24 610 пачок LD BLUE, 490 - LD BLUE LIMITED, 6700 пачок PALL MALL LOW SMOKE SMEL. Загальна вартість вилученого товару - 881 084 грн.

Нагадаємо, прикордонники Чопського загону вранці 14 травня затримали в пункті пропуску "Малий Березний" в Закарпатській області 66-річного громадянина Словаччини, якого розшукує Інтерпол.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат погорів на контрабанді 60 тисяч пачок цигарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути