понеділок, 23 березня 2015 14:10

Одеські активісти вимагають звільнення двох прокурорів
4

Фото: фото надане Марком Гордієнком

Активісти одеського "Автомайдану" та "Ради громадської безпеки" провели мітинг під обласною прокуратурою. Основна вимога - звільнення двох прокурорів-корупціонерів - Сергія Костенка та Миколи Клянцка.

На акцію зібралося із пів-сотні активістів. На приміщенні прокуратури розмістили плакати із написами: "Громадяни! Обережно ходіть під вікнами. Можливі стрибки прокурорів-корупціонерів", "Чорна мітка від одеситів прокурорам Клянцко та Костенко", "Костенко завалив слідство по сепаратизму". Перед входом до приміщення поклали пляшки із напоєм "Байкал", з натяком на загибель Віктора Януковича-молодшого.

"Ми неодноразово зверталися до генеральної прокуратури з проханням провести ретельну перевірку керівного складу прокуратури Одеської області та районних прокурорів. Але досі жодної реакції на наші звернення та надані докази протиправної роботи. В Одеській прокуратурі працює два прокурори-бізнесмени, Сергій Костенко та Микола Клянцко. Які успадкували кримінальний бізнес попередньої групи Артема Пшонки-Дениса Черних. Та продовжують його використовувати у корисних цілях. Відкривають замовні кримінальні справи, з метою пограбування підприємців на ринку "7 кілометр", перерозподілу бізнесу, знищення опонентів та отримання хабара", - прокоментував ситуацію голова "Ради громадської безпеки" Марк Гордієнко.

За словами мітингарів, через непрофесійність цих прокурорів, з-під варти під заставу 60 тисяч гривень був випущений громадянин Росії Одінцов. Його активісти затримали, коли той підпалював машини на стоянці біля супермаркету. Тепер зловмисник переховується. Також через таких прокурорів у Одесі не відкрито жодної справи по сепаратизму та антиукраїнській діяльності. Хоча таких прикладів уже є десятки.

Через півгодини до активістів вийшли представники прокуратури. Їм передали заяву, в якій описані злочини прокурорів. Така ж була відправлена на ім'я генерального прокурора Віктора Шокіна.

"Основні вимоги - перевірити діяльність прокурорів-бізнесменів Одеської області та районів. Звільнити Костенка та Клянцка. А до перевірки долучити наших представників", - додав Гордієнко.

Зараз ви читаєте новину «Одеські активісти вимагають звільнення двох прокурорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути