вівторок, 28 жовтня 2014 16:58

Через люстраційний закон звільнили трьох вінницьких чиновників

На Вінниччині звільнили перших посадовців, які не пройшли люстрацію. Їхня робота потрапила під дію закону "Про очищення влади". За наказом Генпрокуратури уже звільнили заступника прокурора Вінницької області Олега Хоменчука. За законом йому заборонили займати посаду протягом десяти років.

"Він працював на керівній посаді з 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 року. Тоді президентом був Віктор Янукович. Відповідно його звільнили автоматично. Скоріш за все Олег Хоменчук оскаржить своє звільнення в суді. Це сталося в той час, коли він лежав у лікарні. І досі там. Крім нього ще звільнили 130 посадовців уже з органів прокуратури по Україні. Ще 450 на черзі. Багато будуть судитися" — говорить керівник прес-служби Вінницької обласної прокуратури Ірина Вихованець.

Також звільнили екс-прокурора Вінниччини Олександра Шморгуна, який займав посаду з 2007 по 2011 рік. В останні роки він був першим заступником прокурора Чернігівщини. За наказом Фіскальної служби звільнили заступника начальника Вінницької митниці Володимира Волошина.

"На сайті Міністерства юстиції створили реєстр люстрованих посадовців. Доступ до інформації відкритий. Будь-хто може переглянути перелік прізвищ чиновників державної служби, які не відповідають вимогам Закону про очищення влади, - каже міністр юстиції Павло Петренко. - Список звільнених посадовців наповнився за рахунок службовців, яких звільнили у десятиденний термін від дня набуття чинності Закону.

Нагадаємо, вперше за роки Незалежності відбудеться очищення влади від злочинних чиновників, які працювали за режиму Віктора Януковича. В першу чергу пройдуть публічну перевірку високі посадовці Уряду, Адміністрація Президента, СБУ, МВС, військове керівництво, Генпрокуратури, Нацбанку, губернатори. Їм заборонять займати державні посади до десяти років.

Зараз ви читаєте новину «Через люстраційний закон звільнили трьох вінницьких чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути