четвер, 19 травня 2016 07:44

Бойовики атакували бійців АТО з повітря

Бойовики атакували бійців АТО з повітря
Фото: pravda.com.ua

За добу 18 травня бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. Неспокійною була також минула ніч.

Про це розповів речник прес-центру штабу АТО Антон Миронович.

"Застосування бойовиками ударного безпілотного літального апарату було зафіксоване на початку минулої доби. БПЛА був над розташуванням однієї з наших військових частин у тилу зони АТО. Скидав вибухові пристрої. Їх характер не встановлений. Попередньо немає руйнувань. Серед особового складу ніхто не постраждав", - повідомив Миронович.

Окрім того, на позиції українських бійців біля шахти "Бутівка" бойовики випустили близько 15 мін зі 120-мм мінометів.

"Найбільше обстрілів минулої доби було зафіксовано на Маріупольському напрямку. Там бойовики продовжують відкривати вогонь по наших позиціях біля Широкиного, Новотроїцького, Березового. У районі Широкиного була стрілецька зброя. А в районі Новотроїцького були застосовані великокаліберні кулемети.

Складною ситуація залишається на Донецькому напрямку. Увечері поблизу Опитного відбувся 40-хвилинний обстріл з боку бойовиків. Вони використовували гранатомети.

Не припиняються обстріли в авдіївській промзоні. Велику небезпеку становлять для наших бійців ворожі снайпери на всіх напрямках.

Неспокійно впродовж минулої та з початку цієї доби на Луганщині. Там під вогонь бойовиків потрапили наші позиції поблизу Станиці Луганської. Загарбники використовували гранатомети.

З початку цієї доби біля Мар'їнки зафіксований один обстріл з використанням стрілецької зброї", - розповів Миронович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Донецьком поранили 10 українських військових - штаб АТО

Як повідомлялося, бойовики скидали запалювальні гранати з безпілотників у Маріуполі, неподалік місця проведення безкоштовного концерту українського гурту "Океан Ельзи".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики атакували бійців АТО з повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути