пʼятниця, 25 вересня 2015 18:52

Боєць Нацгвардії Богдан Дацюк із Вінниччини помер у шпиталі

Боєць Нацгвардії Богдан Дацюк із Вінниччини  помер у шпиталі

Боєць Нацгвардії 25-річний Богдан Дацюк помер сьогодні, 25 вересня, у центральному шпиталі Міністерства Внутрішніх Справ. Чоловік був поранений під час сутичок під Верховною Радою 31 серпня. Весь цей час він знаходився в комі. Ні на крок від нього не відходив батько. Зараз із ним працюють психологи.

"Коли Богдан отримав поранення — рідним ніхто не повідомив. Батько побачив по телевізору, що коїться в столиці. І поїхав шукати сина. Знайшов його у шпиталі тільки по обіді 1 вересня. Лікарі не давали ніяких прогнозів. Батько весь час був тут і сподівався, що сина врятують", - розповідають товариші загиблого.

Богдан був єдиною дитиною в сім'ї. Родом із села Агрономічне Вінницького району. Закінчив аграрний університет. У квітні цього року був мобілізований до армії. Під Верховною Радою отримав осколкове поранення голови, тулуба та кінцівок. Йому зробили кілька операцій. Лікарі говорили, що не зможе бачити на одне око.

"У нього були дуже серйозні поранення. Це відкрита черепно-мозкова травма, численні осколкові поранення в області шиї та грудей. Він був на апараті штучної вентиляції легенів. Попри усі намагання лікарів, травми виявилися несумісними із життям", - розповіла Світлана Павловська, речниця Національнаї Гвардії України.

Нагадаємо,31 серпня народні депутати проголосували за зміни до Конституції України. Після чого під Верховною Радою почалися сутички. Пікетувальники кидали у нацгвардійців петарди та димові шашки. Пізніше у силовиків полетіла бойова граната. Від вибуху постраждали близько 150 людей. Троє бійців Нацгвардії загинули.

Зараз ви читаєте новину «Боєць Нацгвардії Богдан Дацюк із Вінниччини помер у шпиталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути