понеділок, 19 травня 2014 23:57

Ахметов оголосив терористам ДНР бойкот

Ахметов оголосив терористам ДНР бойкот
Рінат Ахметов. Фото: enakievets.info

Олігарх Рінат Ахметов обурився свавіллям сепаратистів самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) і закликав всі трудові колективи Донбасу вийти завтра на попереджувальний протест за місцем роботи.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна".

Ахметов, зокрема, заявив, що жителі Донбасу втомилися жити в страху, терорі, виходити на вулиці і потрапляти під кулі.

"По Донбасу ходять з автоматами, з гранатометами. У містах бандитизм і мародерство. Це хіба мирне життя? Це хіба сильна економіка? Це хіба гідна робота і гідна зарплата? Ні!" - зазначив бізнесмен.

Він розповів, що змушений був просити учасників сьогоднішнього маршу миру в Маріуполі не виходити на вулиці, щоб не потрапити під кулі терористів.

"Я закликав призупинити акцію, але не зупинити! Тому що якщо ми зупинимо, Донбас і далі буде в крові! Я хочу сказати всім - ми не зупинимося. Нас не залякати нікому! У тому числі і тим, хто називає себе якоюсь Донецькою народною республікою", - підкреслив Ахметов.

Олігарх поцікавився, хто на Донбасі знає хоч одного представника ДНР, і що вони зробили для донецького краю.

"Мародерствувати у містах і захоплювати мирних жителів - це що, боротьба за щастя нашого краю? Ні! Це боротьба проти жителів нашого краю! Це - боротьба проти Донбасу! Це - геноцид Донбасу!" - переконаний бізнесмен.

Він запевнив, що не дозволить знищити Донбас.

"За Донбас без зброї! За Донбас без масок ! За Донбас з мирним небом над головою! Я закликаю всі трудові колективи вийти завтра на попереджувальний протест за місцем роботи", - заявив Ахметов.

За його словами, цей мітинг розпочнеться завтра, 20 травня, опівдні з гудка, який прозвучить на всіх підприємствах Донбасу.

"І поки мир не встановиться, кожний день о 12.00 по всьому Донбасу лунатиме такий гудок. Я так само закликаю всіх автомобілістів, всіх патріотів нашого краю приєднатися до цієї акції", - резюмував Ахметов.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов оголосив терористам ДНР бойкот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути