вівторок, 06 серпня 2013 12:11

В Україні продають будинки-автобуси і плавучі дачі за $30 тисяч
9

Фото: Фото: Slando

Поступово українці все більше уваги приділяють життю на колесах. Хоча жити у транспортному засобі в Україні поки що в дивину, та й бюрократичні перешкоди (немає можливості оформити прописку) цьому перешкоджають.

Аналітики сайту приватних оголошень Slando досліджували пропозиції з продажу мобільного житла і розповіли, скільки коштує стати власником пересувного будинку.

Будинок-причіп - цей вид житла підходить тим, у кого вже є особистий автомобіль і витрачатися на покупку нового не хочеться. У невеликому з вигляду причепі можуть розміщуватися майже повноцінна кухня, санвузол і трансформовані в їдальню спальня. Невеликі причепи з площею до 10 м. кв. можна знайти від $2 000, а в середньому їх продають за $4 000 - 5 000. Більш просторе житло може мати близько 20 м. кв. внутрішньої площі, а пропонують їх за $4 000 - 8 000 залежно від стану і року випуску.

Будинок-автомобіль - за $21 000 можна стати власником 2 в 1 - будинку й автомобіля одночасно. За цю суму в інтернеті продають пікап Dodge Ram 2500 1999 року випуску з житловим модулем. У модулі є душ, біотуалет, гаряча вода, умивальник, газова плита, мийка, холодильник, обігрівач, два дивани, що трансформуються у велике ліжко, стіл, шафа, тумбочки й антресолі. У комплект також входить великий непромокаючий намет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дім на колесах нагадує здвоєну фуру

Будинок-автобус - кому не хочеться тіснитися у маленьких причепах, той може придбати переобладнаний автобус. Так, "двокімнатний" автобус ЛАЗ пропонують за 50 000 гривень, а туристичний Daf Berkhof, цілком придатний для використання в якості будинку на колесах, віддають за $65 000.

Плавуча дача - маючи $30 000 можна не думати про купівлю дачі, а придбати плавучий будиночок. Він оснащений усім необхідним для комфортного життя і дозволить проводити літо не біля води, а на воді.

Хаусботи - одним із будинків на воді, доступних в інтернеті, є модель SunCamper 30. У ній відносно комфортно можуть розміститися 7 людей. Судно обладнане усім необхідним для проживання і дозволяє жити, подорожуючи водними просторами.

Палац на воді - коли хочеться простору повноцінного будинку, але до певного місця проживання прив'язуватися немає бажання, то виходом може стати повноцінний палац на плавучій платформі. На 2,5 поверхах доступно 500 м. кв. площі. У плавучому палаці п'ять спалень, вітальня, тренажерний зал, сауна, джакузі, більярдна, кабінет, п'ять санвузлів, гардеробна, балкони, літні тераси, горищні і трюмні приміщення. Є система опалення та кондиціонування. Вартість такого придбання $400 000.

Зараз ви читаєте новину «В Україні продають будинки-автобуси і плавучі дачі за $30 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути