пʼятниця, 14 грудня 2012 16:36

Українці почали штурмувати БТІ

Українці почали штурмувати БТІ
У більшості БТІ України стоять величезні черги. Фото: kievskaya.com.ua

У грудні 2012 року на ринку нерухомості значно зросла кількість угод, оформлюваних як покупцями так і продавцями нерухомості.

При цьому, в більшості БТІ України стоять величезні черги в спробі оформити право власності на нерухомість до початку наступного року і не стикатися з новими правилами оформлення, пише DOM.ria.ua.

Причина такої ситуації криється в тому, що з 1 січня в Україні набуває чинності новий закон "Про технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна", пояснили експерти. За новим законом з нового року реєструвати право власності на нерухомість і землю, чим раніше займалося БТІ, буде Державна реєстраційна служба.

Так, за даними DOM.ria.ua, ще місяць тому, талон на отримання витягів з реєстру можна було отримати протягом одного дня, то зараз це займає три. Останній день, коли права на власність стверджує БТІ - 28 грудня. У зв'язку з цим на даний момент у Бюро приймаються заяви тільки на термінові замовлення (від трьох до десяти робочих днів).

Також новий порядок оформлення, отриманий від кваліфікованих юристів, далекий від досконалості, кажуть аналітики. Державний реєстр прав власності автоматично не буде перенесений у нову систему, і всі дані про об'єкти і учасниках угоди нотаріус буде оновлювати в новому реєстрі з нуля.

"А це може призвести до технічних помилок, накладкам і збігам. Також, не виключено, що послуги нотаріусів можуть подорожчати", - підкреслили в компанії.

До речі, на думку багатьох юристів, вони не повністю інформовані про усі тонкощі нового оформлення, тому на початку нового року з реєстрацією прав власності можуть виникати непередбачені накладки і проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Українці почали штурмувати БТІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути