середа, 25 грудня 2013 15:25

З квартирної черги зникли 750 тисяч осіб

З квартирної черги зникли 750 тисяч осіб
В оновлений список громадян України, які перебувають на квартирному обліку увійшли лише 250 тис. осіб з колишнього мільйона.

Такі результати оптимізації списку черговиків, проведеного за завданням Кабінету міністрів.

За інформацією чиновників з Міністерства регіонального розвитку та будівництва, 330 тис. осіб вибули з черги, бо не проходили щорічну перереєстрацію, ще 143 тис. людей зняли з обліку у зв'язку з переїздом, отриманням квартири на підприємстві, зміною складу сім'ї та іншими подібними причинами.

Але куди поділися ще 280 тис. осіб, у міністерстві не знають і зараз активно їх шукають. У Мінрегіоні зауважують, що не отримали повної інформації від місцевих чиновників.

На місцях же стверджують, що багато черговики просто не можуть пройти перереєстрацію, тому що в центрі виставили дуже жорсткі вимоги щодо кількості документів, що підтверджують право на поліпшення житлових умов.

У будь-якому випадку, квартирна черга в Україні - всього лише рудимент радянського минулого, і отримати житло від держави вдається дуже небагатьом.

"Сьогодні вже ніхто не прагне потрапити в списки черговиків, тому що в цьому немає ніякого практичного сенсу", - пояснює "зникнення" тисяч громадян колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.
Зараз ви читаєте новину «З квартирної черги зникли 750 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути