вівторок, 02 квітня 2013 09:57

Лавринович заявив, що велетенських черг на реєстрацію нерухомості не було

Лавринович заявив, що велетенських черг на реєстрацію нерухомості не було
Фото: news2000.com.ua

Нова система реєстрації речових прав на нерухоме майно працювала з похибками лише у перший місяць після її запровадження.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович у ефірі Українського радіо.

"Щодо першого місяця робот, то не все було ідеально. Тому що окремі підрозділи Реєстраційної служби не мали необхідних умов для роботи, не мали достатньо пристосованих приміщень. У кількох регіонах це було і давалося взнаки. Але це була, по суті єдина проблема, яка створювала окремі незручності для громадян. Але функції виконувались", - сказав Лавринович.

За його словами, проти нової системи реєстрації речових прав на нерухоме майно розгорнулася інформаційна кампанія.

"Ми чудово розуміли, що буде складність в інформаційній протидії початку реалізації функції державними реєстраторами, і спостерігали достатньо інтенсивну інформаційну кампанію. Найбільша претензія була до наявності великої кількості черг у реєстраторів. Але черги закінчились наступного дня після того, як встановили веб-камери в усіх підрозділах реєстраційної служби, щоб кожен громадянин міг зайти на сайт і побачити, що відбувається в будь-якому місці , де відбувається реєстрація", - зазначив Лавринович.

На запитання, чи були повідомлення ЗМІ про великі черги в підрозділах Державної реєстраційної служби неправдивими, міністр відповів:

"Саме так і виходить. Тому що реально кількість людей, які надавали послуги, різко зросла, процедура спрощена, тому час надання послуги надзвичайно скоротився. Говорити про те, що по всій Україні були черги, які не можливо було обслуговувати ... Після того, як були встановлені веб-камери, всі могли подивитися - і далі тиражувати цю інформацію вже не було жодного сенсу".

Зараз ви читаєте новину «Лавринович заявив, що велетенських черг на реєстрацію нерухомості не було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути