вівторок, 25 червня 2013 16:21

Найбільше житла будують у Криму та Києві, а Донеччина значно відстає

Найбільше житла будують у Криму та Києві, а Донеччина значно відстає
Держава перестала бути суб'єктом, який впливає на будівництво. Фото: board.od.ua

Найбільше житла будується в Криму, Києві та Київській області. Про це свідчать показники введення житла в експлуатацію в першому кварталі 2013 року. У першу десятку також увійшли Тернопільська, Івано-Франківська та Закарпатська області.

Найнаселеніша Донецька область займає лише десяте місце, Дніпропетровська - 13-е, Харківська - 17-е, а Запорізька тільки 20-е місце, пише 3Doma.ua.

"Крім того, що це найбільш густонаселені області України, на сході зосереджений основний індустріальний ресурс. Але, як не дивно, не хочуть там будувати для своїх громадян житло, і, відповідно, здавати його в експлуатацію", - сказав віце-президент Ліги експертів Україна Андрій Гусельников.

За словами експерта, основною проблемою ринку нового житла є висока вартість квадратного метра. При цьому доходи громадян суттєво відстають від рівня європейських країн. На думку Гусельникова, це наслідок того, що держава перестала відігравати помітну роль у будівництві житла, коли основним інвестором є саме населення.

"Держава перестала бути суб'єктом, який впливає на будівництво і в цілому на ринок нерухомості. Дефіцит "квадратного метра" і формує його вартість. Серед європейських країн Україна перебуває на передостанньому місці, після нас тільки Румунія з 15-ма квадратними метрами на людину, у нас - 23 квадратних метри", - сказав експерт.

Нагадаємо, будівельні компанії України за січень-квітень 2013 року по порівнянні з аналогічним періодом 2012 року скоротився обсяги робіт на 16,2% до 13,743 млрд грн, Свідчать дані Державної служби статистики України.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше житла будують у Криму та Києві, а Донеччина значно відстає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути