вівторок, 22 жовтня 2013 21:39

Антикорупціонери заінтриговані: під Києвом будують нове "Межигір'я"

Антикорупціонери заінтриговані: під Києвом будують нове "Межигір'я"
Скандальна ділянка у Бучі. Фото: www.kotsubynske.com.ua

Комітет Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією має намір зайнятись земельними скандалами навколо забудови лісової зони у місті Буча.

Як повідомляє сайт громади Приірпіння, завтра, 23 жовтня, відбудеться засідання, де розглянуть питання незаконного переведення лісових земель Бучі до земель громадської забудови. У цьому звинувачують місцеву владу на чолі із мером.

Зокрема, народні депутати вивчать питання "про протиправні дії бучанського міського голови Анатолія Федорука, незаконного переведення 890 га земель Державного лісового фонду до земель громадської забудови, виключення 65,4 га земель державної власності з користування Національного аграрного університету, масової роздачі земельних ділянок підставним особам" тощо.

На засідання профільного комітету запрошений прокурор Київської області Михайло Витязь та ініціатор розгляду цього питання,  екс-депутат Бучанської ради Віктор Бархоленко.

За інформацією деяких ЗМІ, одна із ділянок площею понад 14 гектарів у місті Буча нібито належить сину президента, народному депутату Віктору Януковичу. Проте прокуратура Київської області спростувала цю інформацію.

Попри це скандальну ділянку обгородили височезним і дорогим парканом. Як пише сайт громади Приірпіння, посилаючись на правоохоронні органи, власником ділянки є Василь Курган. Але в базах даних правоохоронців цієї людини немає.

"У будь-якому випадку йдеться про землі державного лісового фонду, першої категорії захищеності. Рішення про віднесення їх до громадської та житлової забудови – це компетенція Кабміну, а не селищних рад", - наголосив колишній депутат Бучанської ради Віктор Бархоленко.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупціонери заінтриговані: під Києвом будують нове "Межигір'я" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути