середа, 30 вересня 2015 15:58

Повноцінне життя після інфаркту міокарда. Місія здійснена з санаторієм "Хмільник" профспілковий

 

В киянина Василя Радченка у 50 років трапився обширний інфаркт міокарда. Після тривалого лікування його направили на реабілітацію. З усіх пропонованих санаторіїв обрав "Хмільник" неподалік Вінниці.

"Тоді здавалося: не виберуся з недуг. Майже два місяці пролежав у кардіологічному центрі. Лікарі рекомендували пройти реабілітацію в профспілковому санаторії "Хмільник" на Вінниччині. Після того самопочуття покращилось настільки, що невдовзі по приїзду додому продовжив працювати за фахом: водієм-далекобійником. Витримував значні навантаження. З того часу живу повноцінним життям. Зробив кар'єру – вже заступник директора нашої фірми", - каже Василь Степанович.

Радченко 17 років поспіль їздить до кардіології санаторію "Хмільник", що розташований у лісовому масиві. Пацієнти після медичних процедур прогулюються територією. Дихають повітрям, насиченим ароматом хвої та цілющим озоном. Насолоджуються заспокійливим співом птахів.

"Вже тут як рідний. Дуже вдячний усьому колективу відділення – досвідченим та чуйним лікарям, медсестрам, інструкторам з лікувальної фізкультури, масажистам. Вдома до лікарні не ходжу. У "Хмільнику" поєдную відпочинок, обстеження і лікування. Тут є змога зробити кардіограму, Холтер, ультразвукове обстеження серця. У санаторії перевіряю стан судин, цукор крові, холестерин. Отримую консультацію та підліковую супутні хвороби, якщо погіршився зір чи дошкуляє біль у суглобах. На жаль, захворювання серця в мене хронічне, тому змушений постійно приймати таблетки. Але помітив, що перебування в санаторії дає змогу на якийсь час зменшити їхню дозу. Після фізпроцедур, радонових ножних ванн перестали боліти коліна. Лікувальна фізкультура та прогулянки чудовим сосновим лісом, в якому знаходиться санаторій, додають здоров'я та бадьорості на цілий рік. По моїй рекомендації тут відпочивають родичі та багато друзів - всі задоволені. Дякуємо, що є таке чудове місце, як профспілковий санаторій "Хмільник". Щоразу із задоволенням повертаємось сюди знову і знову – без нових хвороб", - продовжує пацієнт.

Кардіолог санаторію "Хмільник" Оксана Кичмаренко відмічає, що її пацієнтові допомогає систематичне обстеження, виважена фармакологічна корекція та адекватне фізіотерапевтичне лікування.

"Вдалось сповільнити прогресування атеросклерозу та ішемічної хвороби серця, позбутися аритмії, досягти цільових значень артеріального тиску. А найголовніше – поліпшити якість життя, зберегти працездатність та позитивний настрій", - додає лікар.

Комплексна кардіологічна реабілітація у санаторії "Хмільник" складається з ретельного обстеження не тільки серця і судин, а усіх органів і систем організму. Туди також входить дієтичне харчування, лікувальна фізкультура, масаж, психотерапія, медикаментозні та фізіотерапевтичні впливи (лазер, магніт, озон, вуглекислий газ). Застосовують лікувальні ванни та процедури на основі радонової мінеральної води (загальні або 4-камерні ванни, гідрокінезотерапію у басейні з радоновою водою). Науковцями встановлено, що після прийому радонових ванн артеріальний тиск та ритм серця нормалізуються, усувається спазм судин мозку і кінцівок, зменшуються набряки на ногах. Радон має загальну заспокійливу дію на нервову систему, покращує сон.

Детальну інформацію про відпочинок та лікування у профспілковому санаторії "Хмільник" можна отримати за тел.:+380(4338)227-67, 244-78

Адреса: Вінницька обл., м. Хмільник, вул. Курортна, 2
www.khmilnyk-zdrav.com.ua

 
 
 
Зараз ви читаєте новину «Повноцінне життя після інфаркту міокарда. Місія здійснена з санаторієм "Хмільник" профспілковий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути