пʼятниця, 21 жовтня 2016 14:20

Panasonic готується випустити прозорий 65-дюймовий OLED-телевізор

 

Провідні виробники електроніки мріють випускати прозорі телевізори. Ідея створення стильних моделей-"невидимок" розбурхує уми розробників уже понад 5 років. До унікальної технології зверталися виробники Samsung, Pioneer, LG, Loewe. Революційні прототипи непомітних ТБ-панелей регулярно з'являються на стендах IFA, CES та інших крупних виставок починаючи з 2011 року. Останній концепт продемонструвала компанія Panasonic, що показала прозорий 65-дюймовий телевізор у вересні на IFA 2016.

Телевізор перетворюється на елегантні дверцята шафи


Оригінальна ТБ-панель від Panasonic гармонійно вписується в інтер'єр, виконуючи функцію скляної перегородки, скла в рамі картини або дверцят меблевої стінки. У вимкненому стані телевізор сприймається як функціональний елемент вітальні чи кухні, що не приховує предмети, котрі знаходяться за ним. На думку експертів магазину електроніки Фокстрот, прозорі моделі знайдуть застосування не лише в квартирах, але і в магазинах – наприклад, панелі-"невидимки" можна інтегрувати у вітрини.
Прототип телевізора оснащений екраном з прозорого матового скла, на яке проектується повнокольорова картинка з роздільною здатністю Full HD. Панель створена на основі найдрібніших органічних світлодіодів (OLED). Телевізор оснащений усіма сучасними розумними функціями – забезпечує доступ до інтернет-ресурсів і підтримує управління жестами.

Коли чекати прозорий телевізор


Технологія створення прозорих ТБ-панелей розвивається 5 років, але на ринок телевізори-"невидимки" поки що не потрапили. Деякі компанії "заморожують" просування нового продукту або відмовляються від його подальшої розробки. Так, виробник Samsung представив 55-дюймову модель на січневій виставці CES 2016, а влітку заявив про свою відмову від випуску прозорих телевізорів і дисплеїв. Причина проста – виробник побоюється, що попит на подібні інновації не виправдає великих інвестицій.
Вочевидь, Panasonic не планує згортати свої розробки. Японська компанія демонструє прозору панель вже вдруге – перший прототип був представлений на CES 2016, а вдосконалена версія дебютувала на IFA 2016. Дату появи новинки на прилавках компанія не повідомляє. Експерти передбачають, що визначна подія відбудеться не раніше 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Panasonic готується випустити прозорий 65-дюймовий OLED-телевізор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути