четвер, 16 лютого 2017 17:21

Як вибрати якісний корм для тварин

Як вибрати якісний корм для тварин

Якісний корм для ваших улюбленців - це запорука здоров'я тварини. Киці стануть більш муркотливими, а собаки ще вірнішими друзями. Питання, чим годувати котика чи собаку, постає одразу, як тільки улюбленець з'являється у домі.

"В першу чергу треба пам'ятати, що домашні тварини не люди. І годувати їх зі столу категорично не можна, - каже столичний ветеринар Валентин Отаманенко. – В нас були прецеденти, коли кішок годували макаронами, а потім тваринка починала хворіти. У собак і кішок є своя їжа. Недарма сотні і тисячі компаній роками розробляють корми для тварин. У них харчування має бути збалансованим".

Для котів в кормі має бути до 80 % м'яса, у собак 70%, решта складають овочі, мікроелементи та вітаміни.

"Зоомагазин - найкраще місце для вибору кормів, - каже лікар. – Звернути увагу слід на призначення корму по віку. Корм для цуценят суттєво відрізняється від корму для дорослих собак вмістом м'яса, мікроелементів. Кияни найчастіше беруть сухий корм. Це нормально, єдине, що для таких тварин треба ставити воду, тоді травна система добре працюватиме. Собаки, які харчуються спеціалізованим кормом менше хворіють на поширені хвороби з нирками. В котів також від якісного корму гарний настрій, шерсть не вилазить".

Корм для собак та корм для кішок продається в різних об'ємах. Від 400 грамів за упаковку до 25 кілограмів. Об'єм варто підбирати за величиною тварини і потребі в кормі.

"Чому ми радимо сухий корм? Все просто. Він не псується ні влітку ні взимку. Знаходиться у відкритому приміщенні і не потребує холодильника. Він завжди стабільний. З ним легко власникам. Зачерпнув, насипав і забув. Його можна залишати на кілька днів, якщо тварина сама вдома, лише видати більшу порцію".

"Деякі власники думають, що нема різниці з чим корм. З куркою чи яловичиною. Але спробуйте самі їсти щодня котлети. Набридне? Так і тваринам. Раціон треба періодично міняти, - додав ветеринар. – Це корисно для самої тварини, впливає на смакові рецептори, тварина краще і з більшим апетитом їсть. Ідеально мати три упаковки корму і чергувати їх тричі на день".

Якісний корм можна придбати на сайті toba.ua. Доставка для киян безкоштовна при замовленні товару на 299 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати якісний корм для тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути