вівторок, 13 жовтня 2009 07:03

Кузьмук про дух армії, напівголодних солдатів і нового міністра

Кузьмук про дух армії, напівголодних солдатів і нового міністра

Українська армія здатна регулярними силами дати відсіч агресору, якщо такий буде.

Про це у понеділок ввечері в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від Партії регіонів і колишній міністр оборони (2004-2005 рр.) Олександр Кузьмук.

"Те, що не вдалось сьогодні владі зруйнувати, - це високий моральний бойовий дух української армії", - наголосив "регіонал".

Він сказав, що армія зараз перебуває майже без фінансування.

"Я не пам"ятаю випадку у світі за всі віки, коли нема ні міністра оборони, ні начальника Генштабу. Сьогодні така ситуація, що три місяці Збройні сили можуть функціонувати взагалі без Міністерства оборони. Міністерство не фінансується, зупинено всі державні програми розвитку і функціонування ЗСУ", - розповів Кузьмук.

Екс-міністр виступив категорично проти призначення міністром оборони людини з "інших силових структур". Так він прокоментував інформацію ЗМІ про те, що Президент України Віктор Ющенко нібито запропонував на цю посаду голову Держприкордонслужби Миколу Литвина і командуючого Внутрішніми військами Олександра Кіхтенка.

Зупинено всі державні програми розвитку і функціонування ЗСУ

"Це наштовхує мене на різні думки - які команди вони будуть виконувати. Парламент не повинен їх підтримувати. Міністр повинен бути з Міноборони. Ще може бути політик, який буде підсилений військовими керівниками в Міноборони. Серед українських політиків і військової еліти є абсолютно підготовлені і достойні люди. Називати їх не буду, тому що не виключаю, що після того як назву, над ними буде хрест", - зазначив Кузьмук.

"Регіонал" прокоментував заяву прем"єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що оборонну промисловість буде профінансовано.

"Мова йде не про Збройні сили. Я радів, коли уряд видав постанову наприкінці минулого місяця про виділення 340 мільйонів гривень, щоб елементарно дожити до нового року. Харчування, речове майно, банно-пральне і комунальні послуги, без чого армія не виживає", - повідомив він.

Кузьмук також не виключив, що Партія регіонів може проголосувати за кандидатуру міністра, запропоновану главою держави.

"Подивимось що це буде за людина. Якщо це тільки заради того, щоб хтось очолив міністерство і нічого не зробив, то ми підтримати не можемо", додав нардеп.

За його словами, ПР підтримає людину, яка буде спроможна працювати у кризовій ситуації і яка буде обізнана з проблематикою функціонування ЗСУ.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кузьмук про дух армії, напівголодних солдатів і нового міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути