вівторок, 24 березня 2009 12:35

Тимошенко порівняла угоду Україна - ЄС з перемогою "Шахтаря" над ЦСКА

Тимошенко порівняла угоду Україна - ЄС з перемогою "Шахтаря" над ЦСКА

"Ми знаємо, що Російській Федерації у Брюсселі не все сподобалося. Тоді, можливо, Росії і не сподобалося те, що "Шахтар" виграв у ЦСКА? Але це ж не є зрада національних інтересів Росії, це просто - перемога.

Так само і вчора: не програла Росія, не програла Європа. Просто Україна захистила свої національні інтереси - достойно і чітко. Захистила свою головну газову магістраль. Саме так повинен діяти уряд і прем"єр-міністр", - сказала Тимошенко, коментуючи різку реакцію російської сторони на двосторонню угоду України з ЄС.

Тимошенко також додала, що Росія так само може брати участь в інвестиційних проектах, у реструктуризації та модернізації газотранспортної системи.

Фундаментальний інтерес ГТС України захищений на багато років вперед

"Це вчора було заявлено і Баррозу, і єврокомісарами і мною особисто, але фундаментальний інтерес газотранспортної системи України учора був захищений на багато років вперед", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, що учора після оголошення церемонії підписання підсумкової спільної декларації між Україною та Євросоюзом російська делегація, яка була присутня на міжнародній інвестиційній конференції з питань модернізації української ГТС, залишила форум. Після чого в сторону ЄС та України пролунали кілька різких заяв.

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін вважає декларацію, прийняту в Брюсселі Україною і Євросоюзом, непродуманою і непрофесійною. Він підкреслив, що обговорювати питання збільшення прокачки газу через територію України без основного постачальника - Росії "просто несерйозно".

Крім того, Путін заявив, що Росія почне переглядати принципи відносин із країнами Євросоюзу, якщо інтереси Москви в енергетичній сфері будуть ігноруватися.

Нагадаємо, що учора Україна та ЄС підписали спільну декларацію України за підсумками Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації української газотранспортної системи.

Згідно з текстом декларації, український уряд взяв на себе зобов"язання забезпечити незалежність оператора з транзиту газу, зокрема, шляхом реалізації директиви ЄС за N55 від 2003 року щодо спільних правил внутрішнього ринку природного газу.

gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко порівняла угоду Україна - ЄС з перемогою "Шахтаря" над ЦСКА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути