середа, 25 грудня 2013 14:33

Спецтема: Євромайдан-2013

Зомбі зі скляними очима і фанатики, що вбивали "Беркут" - враження севастопольців про Майдан

Зомбі зі скляними очима і фанатики, що вбивали "Беркут" - враження севастопольців про Майдан

До Севастополя повернулися городяни, які більше 20 днів були на Антимайдані в Маріїнському парку.

Потяг з Києва з близько 50 "антимайданівцями" зустрічали представники влади, пише "Севастополь".

"Ми піднімали. Ми були провідною колоною. Ми допомагали КГБР швидким реагуванням. Наша колона стояла на охороні сцени, коли виступали депутати. Тобто, скрізь і завжди Севастополь був на першому місці. На нас завжди можна було покластися. І ми місто не зганьбили. До нас підходили люди з Києва, Чернігівської області. Приносили консервацію бабусі і казали: хлопці, спасибі вам, що ви з Севастополя", - розповів член Спілки творчої інтелігенції Севастополя Дмитро Сандриков.

Депутат севастопольської міськради Ніна Прудникова зазначила, що люди жили в наметі.

"48-50 людей нас було. А як харчувалися? Давали польову кашу. Інше скидалися. Намагалися якось урізноманітнити меню. Ми все купували самі. Скидалися на чай, каву. Сирок іноді собі дозволяли. Ми не завжди могли вийти в місто за продуктами", - згадує вона.

Прудникова запевняє, що на Євромайдані все було "дуже страшно".

"Там стоять вахабіти. Там стоять озброєні до зубів бойовики. Там стоять люди, в руках яких держак заточений. Це страшно. Палиці. На день Святого Миколая ми прийшли до них показати, що ми мирні. Давайте обніматися, давайте цілуватися. Ми люди. Ми за єдину сильну Україну. А у нього під курткою зброя. Кожен із зброєю", - каже Прудникова.

За словами Сандрикова, люди, які стоять на Євромайдані, прийшли туди не за ідею: швидше за все, це фанатики.

"Люди під екстазі або під впливом психотропних речовин. Тому що так поводяться тільки фанатики. До мене підбіг хлопець з стрічкою Євросоюзу, коли ми відходили назад. Він запитав: "Хлопці, що ви тут робите?". Я йому відповів, що ми прийшли з миром. І він сказав: "Ви сміливці!". Тобто, там люди дуже багато думають, як ми. Але їм кажуть все по-іншому. Їм підносять все по-іншому. Те, що там подається людям, не відповідає ніякому законодавству, жодному людському фактору. Тому що в їхніх очах ми бандити, а вони трудяги", - заявив Сандриків.

Запевняє, що євромайданівці ночами намагалися до них прорватися.

"Взяти штурмом наше наметове містечко. Коли ми встали для підтримки охорони, коли йшли й дивилися - у них очі скляні. Вони як зомбі. І ми не одноразово чули, коли в місто їздили, що їм і спиртне там роздають, і те, що вони там займаються мародерством. Навіть була така фраза "Майдан заплатить". Вони заходили в супермаркет, крали і, виходячи, говорили, що Майдан заплатить", - згадує мешканець Севастополя Максим Шульцев.

Сандриков заявив, що "просто вбивали хлопців-беркутів, у яких не було навіть щитів".

"Їх закидали камінням, били палицями. Їх били ланцюгами, а вони просто стояли, бо не було команди, просто стояли і підставляли свої шоломи. Дуже багато людей травмовано серйозно. Близько 300 осіб. Молоді люди залишилися без ніг. Тому що їм роздробили ноги", - розповідає він.

Зараз ви читаєте новину «Зомбі зі скляними очима і фанатики, що вбивали "Беркут" - враження севастопольців про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути